12 september 2007

Brutalt polisvåld mot medlemmar av Europaparlamentet i BrysselTre medlemmar av Europaparlamentet, Frank Vanhecke, Carl Lang and Mario Borghezio blev den 11 september brutalt arresterade av Brysselpolisen under en fredlig demonstration mot islamiseringen av Europa.

Demonstrationen hade blivit förbjuden av Bryssels socialistiske borgmästare, men informellt hade polisen antytt att en kort symbolisk samling skulle tolereras vid Schumanplein. Den var också tänkt att bli en demonstration till stöd för yttrandefrihet.

Utan varning började polisen ändå att sparka och slå och arrestera demonstranterna. Frank Vanhecke, medlem i Europaparlamentet och ordförande för Vlaams Belang, kastades till marken och sparkades flera gånger i njurarna. Till och med i polisbilen blev han slagen av medlemmar av polisstyrkan. Andra europaparlamentariker och medlemmar av de flamländska och belgiska federala parlamenten, till exempel Filip Dewinter, gavs samma behandling.

Sådant brutalt polisvåld mot en fredlig demonstration har aldrig tidigare uppvisats i Bryssel. Det totalitära och extremistiska uppträdandet av borgmästaren och hans polisstyrka är fullständigt oacceptabelt i en stad som gör anspråk på att vara den Europeiska Unionens huvudstad. Det är en paradox att EU främjar demokratiska rättigheter över hela världen, samtidigt som den är belägen i ett land som i stigande grad våldför sig på samma rättigheter.

Brussels Journal

Presidenten (talmannen) för Europaparlamentet måste fördöma detta fullständigt oproportionella våld mot fredliga demonstranter i allmänhet och mot tre Europaparlamentariker i synnerhet. Han borde inte kunna slingra sig undan, förmodligen stod han vid fönstret med de andra EU-höjdarna och såg vad som hände med egna ögon.

Det är nog tveksamt om han vågar. Diktaturstaterna i FN’s råd för mänskliga rättigheter antog den 30 mars i år en resolution, som uppmanar all världens nationer att göra det straffbart att kränka islam. En fredlig demonstration mot sharialagar och islamisering av Europa är naturligtvis kränkande. Däremot en allah välbehaglig gärning när islamister och vänsterextremister demonstrerar med stenkastning och bränder och plundring och skadegörelse och misshandel.

Det har varit märkligt tyst i svenska media. Nu har ju de politiskt korrekta journalisterna en chans att utmåla de modiga som vågade sig till Bryssel som hemska nazister och rasister. Kanske det börjar gå upp för journalisterna att sånt faller på sin egen orimlighet. De som står upp för vår frihet förtjänar inte spott och spe. Jag kanske är för optimistisk men jag har på känn att opinionen håller på att vända. Bättre försent än aldrig...

Video från Bryssel

1 Kommentarer:

Balder sa...

Her bl.a. videoreportager fra dansk TV oversatte artikler fra belgisk presse samt masser af links til relaterede historier fra ind og udland mm.

Bryssel - SIOE Demonstration 9/11 stoppet af politiet - demonstranter arresteret

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.