03 september 2007

Den osynlige Reinfeldt och Rondellhunden


Sverige borde dra lärdom av hur Danmark hanterade sin kris med karikatyrerna av Muhammed:

”Det är en sliten kliché att det danska ryktet i utlandet har tagit skada eller är dåligt. Om det skulle ha giltighet skulle det vara i den efterblivna och primitiva muslimska världen.

Men nu ett och ett halvt år efter att krisen kulminerade har exporten till Mellanöstern stigit med 11 procent i förhållande till året före krisen. Det visar siffror från Danmarks Eksportråd.

Jag förväntar att diskussionen härmed är avslutad.” Skriver
Monokultur.

Däremot i Sverige har diskussionen precis börjat. Vår osynlige statsminister Reinfeldt borde lära sig av sin danske kollega Fogh Rasmussen att det inte LÖNAR sig att vara feg.

Vi ska vara tacksamma för att tv-kanalen al-Jazeera i en intervju med Reinfeldt klippte bort biten där han säger att han är mån om att Sverige ska vara ett land där kristna och muslimska medborgare kan leva sida vid sida. Sådana ursäktanden injagar inte respekt, utan ger bara islamisterna blodad tand.

Sveriges Muslimska Råd, Islamiska Förbundet, Sveriges Unga Muslimer, Studieförbundet Ibn Rushd, Kista Folkhögskola (muslimsk) samt Fredsagenterna, har bildat en krisgrupp med anledning av Rondellhunden Muhammed, ivrigt påhejade av statsministern och utrikesministern (den senare representerad av UD, själv är han ju alltid ute och flyger).

Det krisgruppen ska göra är att i arabiska tv-kanaler förklara att svenskarna inte är illvilliga, bara "okunniga" som inte vet att man inte får avbilda Muhammed. Med andra ord erkänner dessa muslimer inte yttrandefriheten, hur moderata de än vill framstå. Ministrarna kan känna sig blåsta.
Nihonshu , SvDUPPDATERING:

Den skattefinansierade muslimska krisgruppen kommer att snacka skit om Sverige i de arabiska tv-kanalerna. På det ena eller andra sättet. Kanske de säger att det är som hemma i arabvärlden, flytta hit! Eller att synden är svår. Det senare är den danske socialdemokraten Hamid El Moustis tolkning av vad demokrati och yttrandefrihet är:

‘Det är tillåtet att porträttera drottningen som luder och porrstjärna’ och ‘Porrdrottningar blir valda till det danska parlamentet’, skriver Hamid El Mousti i turkiska tidningar, ett öppet brev som han hoppas ska översättas till många arabiska språk.
Monokultur

1 Kommentarer:

Berit sa...

Many on the political left are so entranced by the beauty of their vision that they cannot see the ugly reality they are creating in the real world.

Thomas Sowell

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.