27 september 2007

Svenska missuppfattningar om Danmark


Danska Folkekirken har beslutat sig för att missionera bland muslimerna i landet. Man ser med förskräckelse hur allt fler danskar konverterar till islam. Tyvärr är det näst intill omöjligt att omvända muhammedaner till kristendomen, de är rädda för att mördas, sådan är sharia-lagen. Men försöka duger, om inte annat är det bra att de informeras om skillnaden mellan Jesus kärleksbudskap och deras profets hatbudskap.

I Svenska Kyrkan är tonen en annan, här försöker man sudda bort skillnaderna mellan religionerna, och i kyrkorna predikar prästerna hellre om Irak och Afhanistan än om religion. En biskop ville inte ha skolavslutningar i kyrkor, synd om de muslimska barnen, att tvingas uppleva stämningen med stearinljus och musik, tyckte han.

Det verkar vara inne i vissa kretsar i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Umeå och så vidare, att klanka på danskarna för deras restriktiva flyktingpolitik. Det hör liksom till trosbekännelsen, det är som att svära i kyrkan att säga något annat. Det fega danmarkshatet underblåst av muslimska länder är trendigt, dramatikern Lars Norén är ute och turnerar med en danmarkshatande pjäs, det finns fler exempel.

Men den svenska kulturmaffian har fel, tyvärr är Danmark inte alls särskilt olikt Sverige, gränserna läcker som såll och invandringen är stor. Men nu är det fråga om demonisering och då hjälper inga fakta. I ett europeiskt perspektiv är det Sverige som är extremt som tar emot alla med öppna armar, de flesta länder försöker liksom Danmark begränsa invandringen.

I sin regeringsdeklaration sade Anders Fogh Rasmusen att hans regerings målsättning var att minska invandringen med fyra femtedelar
.

Med det i bakhuvudet finns det ingen rimlig anledning att överse med stumheten i frågan hos det svenska etablissemanget. Därför är det befriande att läsa vad Sveriges migrationsminister Billström säger i utländska media, där han vågar öppna munnen om massinvandringens negativa konsekvenser
.

Billstrom interviewed on Iraq refugees in Sweden

2 Kommentarer:

Knute sa...

Slutklämmen är citerat efter medbloggaren Jean Moulin:

"I sin regeringsdeklaration sade Anders Fogh Rasmusen att hans regerings målsättning var att minska invandringen med fyra femtedelar.

Med det i bakhuvudet finns det ingen rimlig anledning att överse med stumheten i frågan."

Jean Moulin sa...

Tack för postningen. Skickade intervjun med Billström till en blogg i USA.

Ämnar skicka den till ytterligare en.

Kan du eller Berit inte översätta den delvis, speciellt delen om antalet Irakier i Sverige (100 000!) och effekterna av vänsterpartiets och sossarnas amnesti och de befarade framtida problemen?

I de flesta fall verkar det röra sig om kurder, bland vilka hederskulturen är stark.

Detta är illavarslande.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.