08 september 2007

Dialog med molotovcocktailsStockholm nästa? Hjälper den svenska snällismen och samförståndsandan som Sveriges statsminister och ambassadörer och invandringsindustri uppvisar i muhammed-bråket? Eller har de fått kortslutning? Borde de inte kolla hur det ser ut i övriga Europa, med uppblossande intifada lite överallt. Nu senast i Köpenhamn:

En sönderbränd kamera, sprängda kablar, fara för liv och lem och chock, var resultatet, då ett kamerateam från Danmarks Radio torsdag kväll efter den fredliga demonstrationen på Köpenhamns gator ville filma några stämningsbilder på Blågårds Plats på Nörrebro där demonstrationen avslutades med allmän trivsel på platsen.

Men en rad medier blev hotade av en liten grupp yngre, aggressiva andragenerationens invandrare, och för DR-folkets angående blev det till mer än hot - de måste på det närmaste springa för livet.

Molotovcocktails flög genom luften.

- Vi skulle bara ta lite stämningsbilder, men det slutade med, att en grupp unga gick till angrepp på oss och kastade två Molotov-cocktails mot oss samt 5-10 flaskor. Den första träffade en och en halv meter bakom mig, den nästa mitt emellan mig och fotografen, förklarar Michael Lentz, som är projektledare för DR Nyheders breaking news-tekniker, till DR's nyhetsbrev DRåben.

Kablar sprängda under flykt.

- Det var oss, de siktade på - inte sändningsbilen. De rev också en helt ny kamera ur fotografens händer. Den blev kastad på marken, trampad på och satt eld på med en tredje Molotov-cocktail. Vi måste bort i en sådan fart, att vi körde utan att få kablarna inrullade. De blev förstås sprängda, men vi skulle bara bort.

Vi har haft folk i Afghanistan, Basra och innan dess på Balkan. Där har det inte varit tillnärmelsevis samma reaktion. Nu blir vi tvungna att noga överväga, vad vi vill bevaka från Nørrebro - och hur vi vill göra det, säger Michael Lentz som enligt sedvanlig praxis har bett om psykologhjälp till sig själv och de övriga involverade.

Extrabladet, Extrabladet, via Drokles på MonokulturStockholm, ja. Kanske de 100 000 muslimerna och de övriga 1,8 miljoner stockholmarna verkligen är på väg att integrera sig med varandra? Integrationsborgarrådet i Stockholm vill att svenska banker ska anpassa sig efter sharialagarna. Enligt islam är det ju förbjudet att ta ut eller betala ränta vid lån. Jo, det ska bli intressant att se vad staden kommer att utvecklas till. Någon slags muslimsk socialdemokratism förmodligen. Bryssel är väl förebilden kan tänkas, där regerar ett muslimsocialistiskt parti.

Tänk om muslimerna i Sverige fick vara i fred för mullor och imamer och utländska ambassadörer, men se, det kommer aldrig att ske, därför att de beskäftiga styrande i det här landet lider av en åkomma som kallas finkänslighet, och inbillar sig att muslimer gärna vill behandlas som ett kollektiv. Vilket många av dem inte har något emot, i synnerhet inte deras självutnämnda ledare. Behändigt för den etablerade svenska mentaliteten, präglad som den är av kollektivanslutning och kollektivavtal.

sr.se/stockholm, via Snaphanen Steen

2 Kommentarer:

Fröken Sverige sa...

Det intressanta är att invandrarungarna verkligen försökte få de autonoma att börja bråka. Det får en att undra hur inblandade de varit i de tillfällen som varit inne.

De VILL bråka, bränna och kasta sten. Och ramadan har inte ens börjat....

Jag jag föreställa mig hur Malmö och Köpenhamn kommer att se ut om bara någon dryg vecka. Stenkastning och brinnande bilar....för så brukar det vara.

Vill vi verkligen ha folk som uppför sig som infödingar i Sverige på 2000-talet? Tror inte det, va?


/FS

Knute sa...

Den gängse svenska mediabilden av Danmark är att de muslimska invandrarna hålls i strama tyglar men så är det inte alls. Det är tydligt att de vill ta över områden där de bor och införa sharialagar, så som skett i Frankrike med flera länder. Danmark är ett litet land och de muslimska ledarna hade väl väntat sig en munsbit men råkade ut för en igelkott.

"Operationen lykkedes
Der er grund til at ønske tilhængerne af et multikulturelt Danmark tillykke. Danmark er opløst. De Radikale, de kulturradikale, socialdemokraterne, socialisterne, liberalisterne, de anstændige Konservative, Danmarks Radio og de andre forkæmpere for post-nationaliteten har fået deres vilje. Vore byer er ved at blive opdelt i indflydelsessfærer, hvor forskellige magthavere prøver at cementere hver deres ideologiske hegemoni.

I den henseende er den københavnske bydel Nørrebro banebrydende. I kvartererne omkring Nørrebros Runddel foregår der en magtkamp mellem bosiddende familier og en besættelseshær af autonome overklasseunge fra Rungsted. Længere inde omkring Blågårds Plads er byen omdannet til et mini-Somalia, hvor magten er overgået til bander af indvandrerdrenge, som torsdag aften overfaldt et medlem af Rungsted-segmentet med spark og knive og Jyllands-Postens fotograf, der fik smadret sit kamera. Ifølge fotografen virkede det som om, at indvandrerdrengene ville hævde deres ret til territoriet. »Jeg har rejst i Libanon og andre kriseområder, men jeg har aldrig oplevet noget som dette,« udtaler Jyllands-Postens medarbejder.

Det er måske lovligt optimistisk, men vi kan i hvert fald fastslå, at vi er ved at komme op på siden af Libanon hvad angår globalisering, og mere er i vente. De Radikale fejrer sejren ved at forlange Dansk Folkeparti sat uden for enhver indflydelse, og Elsebeth Gerner Nielsen er så lettet over Danmarks nedlæggelse, at hun nu med ro i sindet kan trække sig tilbage fra aktiv politik og score kassen som chef for en designskole."

Lars Hedegaard, Groft Sagt, Berlingske Tidende, via
Snaphanen

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.