05 september 2007

En ny försvarsminister, men inget försvarDen nye svenske försvarsministern är pacifist, han gjorde inte lumpen utan vapenvägrade. Ett inte oväntat val av person, med tanke på att värnplikten i praktiken är avskaffad och med tanke på vilka soldater vi skulle fått om vi haft den kvar. Finns inte många som skulle vara beredda att offra sitt liv för sitt land. Krig ska föras på kontorstid, med kafferaster. Förresten, vi är ju med i Europaunionen, dom kan väl försvara oss. Ministrarna säger det inte högt men tänker att vårt skyddade geografiska läge har räddat oss förut. Bättre att satsa pengarna på något annat, tänk på Tysklands och Japans ekonomiska under efter andra världskriget, berodde det inte delvis på att de var förbjudna att ha ett försvar? - Men nog är det synd att avväpna ett helt folk på det här viset. Tänk om vi blir utan hus och hem?

Avgående försvarsminister Odenberg visade sig vara en bra karl som avgick i protest. Folk borde lyssna till vad han säger om konsekvenserna av besparingarna. Men eftersom det inte brinner i knutarna är det är bekvämast att vara pacifist och zappa vidare på teven. Nu ska vi vara snälla, som Karl-Gerhard sjöng 1937.

En försynt fråga: Sverige tar emot uppemot 100 000 muslimska invandrare per år. Det ska skaffas bostäder till dem, de behöver lärare och läkare, de ska försörjas. Är det därför det ska sparas på försvaret? Vad ska sparas på härnäst? Polisen? Brandkåren? Tullen, nej förresten, är inte den redan avskaffad?

Fredrik Brunna , Political Junkie , SvD , SvD , SvD

10 Kommentarer:

Berit sa...

Planer finns också på att ersätta den 200 åriga traditionen av allmänna värnplikten med en frivillig anslutning till det militära.
Undrar om sossarna går med på att bemanna en eller två bataljoner, eller kanske t.o.m ett helt regemente?
Länk här

Anonym sa...

100000 Nu ljuger du igen. HÅll dig till fakta.

Anonym sa...

Vem vill ha ett värnpliktsförsvar där var 10:e värnpliktig är muslimsk invandrare?

Knute sa...

"Det kan röra sig om uppemot 100.000 människor varje år när man räknar in de anhöriga som ansluter sig när någon i familjen får uppehållstillstånd här."

Merit Wager

Förra året kom 96 000, i år förmodligen fler.

Knute sa...

I Frankrike vågar man inte använda armén varken utrikes eller inrikes eftersom var femte officerare är muslim. I det buddhistiska Thailand är armén infiltrerad av muslimer och en muslimsk general har gjort statskupp och styr landet.

Anonym sa...

Alltså... Ta reda på fakta istället för att länka till en annan tokstolle som inte har en susning om vad de snackar om. Det där är bara skrämsepropaganda och inget annat. Gå in på migrationsverkets hemsida och ta reda på fakta!

Berit sa...

National defense through insanity!
Från
Fighting in the shade

You can't make this stuff up:
Most countries attempt to avail themselves of related expertise when selecting Ministers for the various portfolios in their governing departments. For example, Interior ministers generally have some background in the legal or law enforcement professions and Agriculture ministers in either agronomy or economics. Defense portfolios are for the most part assigned to experts in military strategy and tactics. Such is not the case in the example of Sweden where the sitting Defense Minister has recently resigned in protest over budget reductions for the barely existing Swedish military.

The Swedish Prime Minister, Fredrik Reinfeldt, who recently "conferred" with leaders of the Muslim community at a Stockholm mosque and virtually apologized for Sweden's so called "freedom of expression" has named a pacifist to replace Odenberg.

Det liknar Grönköping!

Knute sa...

Anonym, siffrorna kommer faktiskt därifrån, Migrationsverket alltså.
Och om så vora att det inte kommer 100 000 utan "bara" 95 000 till exempel? Häng inte upp dig på siffror, fundera på vad de innebär. En befolkning som motsvarar en medelstor svensk stad flyttar hit varje år.

Knute sa...

Jag avvisade ett par kommentarer av Anonym som fortsatte att hänga upp sig på siffror och dessutom förstärkte sin brist på fakta och argument med svordomar och nedsättande uttryck.

Det finns gott om bloggar som tycker som du, kommentera på dem i stället!

Det var ju bara en försynt fråga jag ställde:

om nedskärningen av försvaret har något med kostnaderna för invandringen att göra.

Vad är detta för land, måste alla tänka likadant, måste man anfallas av tankepoliser om man ifrågasätter storleken på invandringen?

Knute sa...

Ingen politiker eller opinionsbildare vågar säga att det är dags för Sverige att gå med i Nato. Varför?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.