27 september 2007

Ful sammankoppling Sd och nazism


Trots att Sverigedemokraten Ted Ekeroth höll insamling till Dick Erixon (och jag vet två andra som skickade pengar!), så fortsätter denne att smutskasta Teds parti. Han gör det på ett elegant och giftigt sätt genom att använda andra som megafoner.

I en postning betitlad
"Diskussion om extremism"
så låter han Södermanslands Nyheter slå fast att Sd inte är ett högerparti. Det är den vanliga retoriska figuren om högerpopulister som vänster egentligen. Att vara emot EU och frihandelsextremism är inte höger, enligt denna retorik, utan visar på socialism.

Med andra ord: nationalism plus socialism = nationalsocialism.

Nu avfärdar Södermanlands Nyheter talet om Sverigedemokraterna som extrem höger, men Dick avrundar sin postning med att hänvisa till en nyutkommen bok om extremister på höger- och vänsterkanten och likheterna mellan dessa med ännu ett citat:

"I den nya boken 'Extremister' skriver Magnus Sandelin om nynazisternas, islamisternas och dom vänstertotalitäras gemensamma fiender. Och om var man kan hitta grupperna sida vid sida i oheliga allianser."

En indirekt koppling mellan Sverigedemokrater och socialism och extremism. Brunt och rött.

Trots att Sverigedemokraterna är Sveriges mest okritiskt Israelvänliga parti.Ted Ekeroth fick till exempel pris av en sionistisk organisation, som inte visste om hans medlemskap i Sd, för sina insatser för Israel.

Som alla neokonservativa (inklusive Ted Ekeroth) vill Erixon sprida demokratins välsignelser med militära invasioner om så krävs, men det är i Erixons fall sämre ställt med viljan att försvara demokratin i väst. Har t ex Dick bloggat om polisbrutaliteten i samband med
antiislamiseringsdemonstrationen i Bryssel den 11 september?

För ett par, tre år sedan mejlade jag Dick och frågade varför han teg om vänstervåldet mot Sverigedemokraterna. Han svarade att han gjorde det tills han blev säker på att Sverigedemokraterna själva tog avstånd från våld. Jag blev perplex. Blandade han ihop Nationaldemokrater och Sverigedemokrater och tänkte på
nationaldemokratisk inblandning i ett slagsmål med gayaktivister för fyra år sedan? Eller låtsades han bara göra det? (Jag tror att det var det senare.)

Medan medierna alltmer uppmärksammat vänstervåldet så har jag flera gånger i veckan kollat om Dick skulle kommentera det. Inte ett ord annat än en enstaka senkommen kommentar om att våldet gynnade Sverigedemokraterna.

Tigandet från regering och riksdag har till och med föranlett den tunge folkpartisten Johan Pehrson att uppmana demokratiminister Sabuni att fördöma våldet och tala om svek mot demokratin. Men något sådant har Dick aldrig gjort.Så Pehrson är mer rebell i ankdammen än Dick.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Bra! Dom som hoppas på en fjant som Erixon är naiva.

Jean Moulin sa...

Ytterst handlar det om att en del människor inte vill känna sig politiskt isolerade. Då försöker de intala sig, genom
övertolkningar, att den eller den storheten är på deras sida.

Inom sekter är det vanligt. Man citerar historiska personer och försöker få det att se ut som om dessa hade samma åsikt eller tro som en själv.

Man försöker göra en höna av en fjäder.

Anonym sa...

Visst är det så, folk vill bli klappade på huvet. Inte minst i Sverige.

Persson verkar va rätt bra, han sa en del vettigt i rondellhundhistorien.

Jean Moulin sa...

Rondellgrejen och Excessen-artikeln läner honom till heder.
Jag tror det finns en del krypto-sd:are inom FP, eller krypto-dansk Venstre (Anders Fogh Rasmusen) och krypto-Sakrozyare.

Problemet med den sistnämnde är att han inte levererat. Det har danska Venstre i viss utsträckning, vilket rönt stark kritik från Mikael Wiehe.

Varjager sa...

Erixon är närmast Erixon. Han gör inget som han inte tjänar på.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.