27 september 2007

Killing the messenger


Republikanen Peter King har fått mycket kritik från Demokrater för följande uttalanden om muslimer i USA.

" Det finns alltför många människor som är sympatiska till det radikala Islam...
Vi borde granska dem mer ingående och komma underfund om hur vi kan infiltrera dessa grupper...
Jag tycker att det har funnits en brist på samarbete från många i det muslimska samhället...
alltför många moskéer samarbetar inte med rättsväsendet...
85 % av moskéerna i det här landet kontrolleras av extremister..."

Har King sagt något som inte var sant? Är inte det han säger verifierat av Pew Centre undersökningen, av U.S. regering och av det stora antal inhemska muslimer som fängslats för att de konspirerat mot nationen?

Enligt Pew-undersökningen framgår det att en fjärdedel av amerika-muslimer stöder självmordsbombare under vissa omständigheter. 25 % vägrade svara på om de hade en positiv eller negativ syn på al-Qaeda. 5% av amerika-muslimer säger att de sympatiserar med den grupp som attackerade World Trade Centre och Pentagon.

Om vi accepterar Pews siffror att det finns 2,35 miljoner muslimer i USA så är 5% detsamma som att 117,500 personer har en positiv syn på al-Qaeda.

Enligt många rapporter står 80% av moskéerna under inflytande av Wahhabi-sekten från Saudiarabien. Denna variant av islam anser att de har en "religiös skyldighet" att hata kristna och judar och ser USA som "fientligt territorium" .

Majoriteten av amerika-muslimer anser sig vara demokrater. 71% röstade för John Kerry. Man kan undra varför muslimer röstar på demokrater när de är bland de mest konservativa i världen?
Kan de bero på att de anser att Demokraterna inte ifrågasätter dem medan Republikaner är mer angelägna om nationens säkerhet?

Var finns de moderata muslimer som vi hör så mycket talas om?
Helt klart finns det några i landet. Varför hör vi inte att de opponerar sig mot al-Qaeda, protesterar mot dödandet av oskyldiga och predikningarna om våld av Wahhabi-sekten?
Visst, ibland ser vi 50 personer här eller 100 där men bland 2.35 miljoner amerika-muslimer borde det finnas några tusen som kunde marschera på gatorna för att stödja vår nation och i protest mot dem som dödar i islams namn.

Kongressman King drar upp frågor som verkligen behöver diskuteras men i stället blir han angripen av Vänstern som enbart vill distrahera oss från sanningen.

Douglas MacKinnon.

2 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Tack för en bra artikel.

Tyvärr är inte siffrorna från Storbritannien mer uppmuntrande.

Därav min ilska mot de som ser problemen, men ryggar inför att stoppa tillflödet av västfientliga islamister.

Det är ungefär som att upptäcka en översvämning och inte stänga av vattnet.

Jean Moulin sa...

Ang. det ständiga talet om "moderata muslimer":

"I ett reportage på turkisk TV förklarade landets premiärminster Recep Tayyip Erdogan att temen 'moderat islam' är 'ful och förolämpande' för muslimer. 'Islam är Islam', säger Erdogan."

Fröken Sverige

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.