19 september 2007

Klimatpolitik och PC

I början av 1600-talet drog Galileo Galilei slutsatsen att jorden rör sig runt solen, någonting som vi nu tar för givet, men som var mycket kontroversiellt för den tiden.

Det fanns krafter som inte välkomnade Galileos vetenskapliga upptäckter. Dessa tidiga slavar av politisk korrekthet kallade Galileos idéer farliga och hans teorier oansvariga. De stämplade honom en skeptiker av den allmänt accepterade sanningen.
Galileo anklagades för kätteri och fängslades samt tvingades att ta tillbaka sina åsikter och förbjöds att försvara och lära ut dem.

I dag skulle ingen seriös person försvara det maktmissbruk som användes för att tysta Galileo. Men samma politiska korrekthet blomstrar än idag.

Framstående politiker, UN- stöttade vetenskapsmän och extrema miljöaktivister argumenterar för att människan orsakar katastrofal global uppvärmning och begär att regeringen inför extrema åtgärder för att rädda människan från en ändlös parad av fruktansvärda katastrofer; sjukdomar, översvämningar, torka, storm, hetta, kyla, svält och besprutningsmedel.

Men de stannar inte bara vid att föra fram sina domedagspredikningar. De arbetar också övertid för att tysta dem som ifrågasätter. Några föreslår fängelse, professionell uteslutning och våld mot dem som inte följer partiprogrammet.
Det är inte mycket som ändrats sedan Galileos dagar.

Kommentator Ellen Goodman skrev nyligen " förnekarna av global warming är nu att jämföra med dem som förnekar Holocaust." Enligt Goodman är de som ifrågasätter den luddiga vetenskapen runt global warming inte mycket annorlunda än Ahmadinejad.

Författaren David Roberts skrev att "de som ifrågasätter global warming borde ställas till svars inför domstol-en sorts klimat-Nuremberg."
Nuremberg rättegången hölls efter WWII för att bestraffa högre nazi-militärer för deras systematiska tortyr och avrättning av miljoner judar och andra som ansågs som politiska fiender. För Roberts är idéer som motsäger hans egna samt en vetenskaplig debatt en krigsförbrytelse!

Skribenten George Monbiot som klagar över flygets användning av fossila bränslen skriver: "Varje gång någon dör i en översvämning i Bangladesh skulle man dra en direktör för ett flygbolag från hans kontor och dränka honom."
Monboit tror tydligen att det inte förekom några översvämningar i Bangladesh före kommersiell flygtrafik- en fullständigt idiotisk åsikt.
Men hans uppmaning om våld är avslöjande. Inte ens Galileos motståndare hotade att döda honom.


Utdrag och översättning av denna artikel

6 Kommentarer:

Knute sa...

Från det stora sammanhangen till de små:

den svenska regeringen ska höja bensinskatten med motiveringen att klimatet fordrar det.

0,14 procent av världens befolkning är på gång att frälsa världens miljö!

Ingen hejd på stockholmska provinsiella innerstadseliten inom media och politik i sin uppblåsta självgodhet.

Knute sa...

Hat tip: Medlem Sv. klubben

GRÄDDAN AV GRÄDDAN. DE STYR SVERIGE

Anonym sa...

Er dumhet är väl ännu större. Klart det är bra att folk kör mindre bil. Belastningen på miljön är stor från bilar.

Berit sa...

I resten av världen kör människor fler bilar varje dag och kraven på miljövänliga sådana ökar ständigt.
Är det aldrig någon som frågar sig hur bensinpriset påverkar hela er ekonomi?
Allt som transporteras blir dyrare, varor tjänster..I stället för att köpa varor måste man lägga pengar på bensin (straff-skatter!), produktionen minskas=arbetslöshet = högre belastning på skattebetalare. Sämre komkurrensmöjligheter utomlands....

Anonym sa...

Berit: Vad är det du vill säga? Skaffa elbil? Sluta kör på bensin?

Berit sa...

Kära Anonym, jag vill inspirera till lite självständigt, logiskt tänkande.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.