16 september 2007

Moralisk förlamning

Vi vet att Iran målmedvetet och snabbt arbetar för att bygga upp en kärnvapenarsenal.

Förenta Nationerna arbetar långsamt, eller inte alls, på att förhindra denna utveckling.

Världens ledare har i många sammanhang gömt sig bakom FN och dess föregångare Nationernas Förbund, för att slippa ta obekväma, ansvarsfyllda beslut.

Hitler presenterade utomordentliga anti-krigs uttalanden under 1930-talet på samma sätt som Amadinejad gör nu.

När Hitlers trupper drog in i Rhineland 1936 hade de order att genast dra sig tillbaka om de mötte minsta motstånd. Frankrike hade vid den tidpunkten en mycket större och starkare armé och kunde enkelt ha stoppat tyskarna om de inte varit moraliskt förlamade.
När Chamberlain kom tillbaka till England efter förhandlingarna i München 1938 blev han hyllad av folket för sin slogan "Peace in our time".

Vi vet nu hur kort den tiden var!

När Churchill såg tillbaka efter kriget slut menade han att det hade aldrig funnits ett krig som varit enklare att stoppa innan det ens startade.
I stället gav man Hitler tid att bygga upp sin armé och mindre än ett år senare började Andra Världskriget i Europa och spred sig över jorden och miljoner människor dödades.

Kärnvapen i händerna på Iran och dess internationella terroristvänner kommer att bli ett mycket större hot än Hitler någonsin var.

Thomas Sowell frågar sig: "Är vi moraliskt förlamade nu? Kanske även dödligt?

KOMMENTAR av Knute: Demonstrationer utanför Vita huset och kongressen. Varför? För att Demokratiska Partiet utnyttjar Irakkriget för att vinna presidentvalet. SvD

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är mycket riktigt att vi ser samma politiska situation som innan Andra Världskriget. Hitler heter denna gång Ahmedinejad. Skillnaden är faktiskt inte mer än hårfin.

Anonym sa...

Det är mycket riktigt att vi ser samma politiska situation som innan Andra Världskriget. Hitler heter denna gång Ahmedinejad. Skillnaden är faktiskt inte mer än hårfin.

CRConrad sa...

Har vi inte hört det här förut -- betydligt mer nyligen än "Hitler! Hitler! Hitler!"? Jo, visst ja, det var ju bara fyra år sedan: "Johodå, Saddam HAR jättemycket jättefarliga kärnvapen!"

Gäsp... Om ni foliehattar i tokhögern kunde låta LITE mindre som ekon av värsta sortens amerikansk totaltokhöger, så skulle kanske t.o.m. ni, men fr.a. folk med lite mer normalkonservativa värderingar, kunna bli tagna på lite mer allvar. Men som ni går på diskvalificerar ni faktiskt er själva -- och tyvärr även högerfolk med lite mindre tok-prefix -- totalt från det.

(Visst, det är t.o.m. möjligt att det i det här fallet ÄR fråga om riktiga massförstörelsevapen som finns även i den riktiga världen utanför Dick Cheneys dreglande ragnaröksfantasier... Men om ingen tror på det så är det *ert eget* fel, för att ni skrek "Varg!" så högt och länge och helt oberättigat förut. Skyll er själva.)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.