04 september 2007

Mycket mer än yttrandefrihet

När de danska mohammedbilderna publicerades tog det fyra månader innan muslimska länders regeringar genom OIC, Organization of the Islamic Conference, startade sina protester, boycotts och hot som resulterade i dussintals mord på kristna.

Nu när "Hundarna" publicerades var man bättre organiserad och det tog bara nio dagar.

På många ställen i världen ser man nu exempel på hur muslimska ledare med framgång stryper yttrandefriheten.
I Banglasesh beskylls författaren Taslima Nasreen för att ha smutskastat Islam och man har utfärdat en belöning till den som dödar henne.

Egypten har varit på hugget den senaste tiden och tryckt ner allt missnöje och missnöjda i Islams namn. Säkerhetspolisen har intensifierat utfrågningarna av Quranist-muslimer vars inställning är mer öppen för demokrati och religiös frihet. Man påstår att de förolämpar Islam.

Anställda hos den kanadensiska mellanösterns kristna organisation har arresterats därför att de försvarar egyptiska kristnas mänskliga rättigheter och därmed "förolämpar de muslimska rättigheterna."

Det är mycket som står på spel här, mycket mer än en konstnärs rättighet att göra parodier eller pressens rättighet att såra religiösa känslor.

Det handlar om att feminister, representanter för mänskliga rättigheter, religiösa minoriteter och avfällingar från den muslimska tron SKA HA RÄTT ATT LEVA.

Om så inte är fallet kommer de fredsälskande muslimer som finns att snabbt förlora sin röst inom Islam
.

5 Kommentarer:

Knute sa...

Sveriges Television har sagt att de ska döda debatten genom att inte berätta om Rondellhundkrisen. Därför får vi till exempel inte veta att hundratals av Nerikes Allehanda-tidningar som skulle delas ut till prenumeranter brändes upp. http://imittsverige.blogspot.com/2007/09/hundratals-na-tidningar-uppbrnda-i.html

Och naturligtvis är SVT förtegen om sådana händelser i Bangladesh och Egypten som du berättar om, som ställer islamisterna i dålig dager, och därför kan ge upphov till "rasism och främlingsfientlighet".
I själva verket underblåser statstelevisionens tystnad och lögnaktighet sådana stämningar. Folk slutar lita på staten och varandra.

Knute sa...

Eller ta superskitsnacket på SRT att orsaken till den islamiska terrorismen i Danmark är Muhammed-karikatyrerna och danska trupper i Irak. Ja, ja, alltid vårt eget fel, islam och muslimernas mentalitet har inget med saken att göra. Än så länge är Sverige en fristad för terroristerna där de kan vila upp sig. Säkert har det avslöjats terrorkomplotter även här, men som SÄPO duktigt lagt locket på. Men en dag händer det något som SVT inte kan låta bli att rapportera om, det kan bli ett obehagligt uppvaknande för kommunistjournalisterna.

Anonym sa...

Men det finns ju TV4, TV5 och andra kanaler. Det är inte bara public service som är i så fall lögnaktigt.
Vi har ju andra media. Vad har det med public servis att göra?

Knute sa...

TV4 är lika vänsterflummigt.

Anonym sa...

Bloggtips, en helt ny blogg om muslimska friskolor:

http://muslimskafriskolan.blogspot.com

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.