26 september 2007

Nationalism är fult

Sampson County är ett typiskt jordbruksområde som rätt väl representerar vardags-amerika. 59% vita, 29% svarta och 12% hispanic.
De 11 september förbjöd rektorn för högstadiet eleverna att komma till skolan i någon form av klädsel med amerikanska flaggan på.
Anledningen var att elever använt skjortor med flaggor från sydamerikanska länder för att markera sin tillhörighet till vissa gäng som orsakar problem både i skolan och utanför och rektorns motivering var att: "låter man en grupp bära flagga måste man låta alla"

ACLU blandade sig i konflikten och gav skolan en vecka att ändra dessa regler och rektorn funderar på att införa obligatorisk skoluniform för att kringgå problemet.

Sampson County, halvvägs mellan New York och Miami, har haft besvär med gäng under de senaste två åren; klotter vapenstölder, vandalisering, droghandel och mord.
Den vanliga listan.

Det är inte förvånande att en liten lantlig idyll faller offer för gäng-aktiviteter, speciellt när man undviker aggressiv brottsbekämpning av rädsla för att polisen ska hitta och deportera illegala arbetare.

Vad som förvånar är emellertid att den politiska korrekthet som drabbat så många universitets-och-storstadsområden nu också har nått hit.

I stället för att ta itu med det verkligt farliga problemet, gäng-strider och våldsamheter i skolan och samhället, väljer man att fjanta med regler gällande klädsel.
Man skyddar de människor som brutit mot lagen, genom att illegalt ta sig in i landet, och skyler över deras kriminalitet. I stället för att identifiera gängmedlemmarna och bestraffa dem blir alla studenter i stället bestraffade med ett förbud "för att man ska skydda dem".

I den politiska korrekthetens namn är också alla flaggor lika mycket värda. Att visa solidaritet med sitt eget hemland förbjuds.
Jag undrar om Sampson County får sig en tankeställare och fokuserar på det verkliga problemet?

American Thinker

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Intressant! I Sverige brukar ju USA ofta framställas som nåt slags multikulturellt paradis men den bilden stämmer uppenbarligen inte. Dom nya grupperna verkar integreras sämre än dom som kom innan kriget, är det inte så? Vad beror det i så fall på? Hörde en sociolog som sa att dom ökade möjligheterna att hålla kontakt med hemlandet både via media/telefon/nät och hemresor försvårade integrationen. Men det måste väl också ha att göra med varifrån dom kommer (Latinamerika snarare än Europa) och det amerikanska samhällets förändrade attityd?

Berit sa...

Attityden har förändrats sedan mina förfäder immigrerade. De äldre berättar nu att de inte "fick" tala svenska, danska, norska... hemma eftersom föräldrarna var angelägna om att barnen skulle bli amerikaner så fort som möjligt.
De förbättrade kommunikationerna och möjlighetena att besöka det gamla landet ofta bidrar säkert till att integreringen drar ut på tiden.
Den viktigaste faktorn, tror jag är att de människor som är här illegalt känner ingen samhörighet med detta land, de ser det enbart som en tillfällig plats där de kan tjäna pengar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.