26 september 2007

Norge stöder koran-skolor


Norske Aftenposten skriver att det norska utrikesministeriet har skänkt över 1 miljon dollar till Koran-skolor i Pakistan.
Det visar sig att speciellt skolorna i Karachi har tränat självmordsbombare och skickat dem till Afghanistan och Kasmir. Man utgår ifrån att skolor även utanför Karachi tränar islamiska fundamentalister.

Det kan visa sig att Norge i själva verket stöder jihadister i deras heliga krig.

Erik Solheim , vänstersocialist och ansvarig för utlandshjälpen hävdar att projektet var ämnat att underlätta dialog.
Denna dialog innebär tydligen inte att Norge vill veta hur pengarna används eller vilken skolplan man följer....som om skolan skulle tala om sanningen.
Det socialistiska partiet menar att man på detta sätt fostrar till större tolerans..

International Crisis Group (IGG) oroar sig över att all okritiskt stöd till skolorna utgör en allvarlig fara för internationell säkerhet.

Detta är verkligen inte rätt tid för Norge att ge hjälp till skolor som fostrar till fundamentalism och förintelse av västerländsk kultur.

- - -
Uppdatering: "I det okritiska omfamnandet av islam och kraven på självcensur är det diktaturer och auktoritära grupper man spelar i händerna."
SvD

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Bra att du lade ut den infon. Samma effekt har Reinfeldts uttalanden om dialog med islam. Alla som har varit med några år inser att dialog med islam inte är möjlig. Det handlar om så olika referenssystem att förutsättningar för förståelse saknas. Strävan efter dialog innebär bara att islamisterna får mer tid att ägna åt sitt förstörelsearbete.

Adaktussons artikel var visserligen också bra, men vi ska inte alls vara säkra på att regimerna i MÖ utnyttjar och fördjupar motsättningar till väst bara för att gynna sina egna interna maktambitioner.
I relationerna till väst finns det ingen anledning att betvivla att regimerna egentligen skulle vara mer moderata än sitt folk. Islamismen är på stark frammarsch och har vunnit de flesta av de val som har hållits i MÖ (inklusive Turkiet).
Risken för att det verkligen finns en stark opinion för och ett starkt stöd i maktapparaterna för en våldsam konfrontation med väst är uppenbar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.