12 september 2007

Petraeus rapport


Newt Gingrich, tidigare Speaker of the House, är som vanligt kontroversiellt öppenhjärtig och menar att trots att Petraeus rapport är viktig inspirerar den till fel diskussioner.

Han kritiserar Republikanernas "staying the course" likaväl som Demokraternas "surrender and defeat for America".

Amerika behöver en mer realistisk lösning på hur vi ska hantera våra fiender. Förutom Petraeus redogörelse behöver vi en rapport om hur vi i större skala kan hantera den del av islam som är oförsonlig.
Genom att enbart fokusera på Irak missar vi det som egentligen är krigets viktigaste uppgift, nämligen hur vi ska handskas med det fanatiska Islam i länder som Israel, Libanon, Syrien, Afghanistan, Filippinerna, England och USA.

Irak måste ses som ett av slagfälten i ett större krig.

Den viktigaste debatten måste handla om att Amerika kan förlora hela städer i en kärnvapenattack eller miljoner människor genom biologisk krigföring. Vi måste se vem den verkliga fienden är och ha planer och lösningar på hur vi ska möta den utmaningen.

Terrorister kan inte förändra vårt liv och vårt politiska system. De kan bomba byggnader och döda oss men de kan inte förändra oss.

Bara vi kan förändra oss själva. Bara vi kan förstöra vårt samhälle.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.