18 september 2007

Problemet Iran


Frankrikes utrikesminister Bernard Kouchner säger att världen bör förbereda sig på ett krig med Iran men att en fredlig lösning är naturligtvis att föredra.

"Vi måste naturligtvis förhandla in i det sista men om Iran utvecklar kärnvapen är resten av världen i stor fara"

Jag misstänker att Kouchner egentligen menar att USA ska ta hand om "problemet Iran" så att Frankrike och resten av Europa kan stå på sidan om och kritisera.

Samtidigt säger Irans högste ledare Ayatollah Ali Khamenei att USA inte är något hot för Iran. Han säger också att president Bush har besegrats i sina planer för Mellanöstern och att Bush en gång kommer att ställas till svars för de "skändligheter" han har begått.

Det låter som denne högste ayathollah läser innantill ur Demokraternas valpropagandaprogram.

Ahmedinejad planerar en resa till New York för att delta i UNs möte och leverera sina anklagelser igen över hur England och speciellt USA begår brott i Irak och Afghanistan och att sanktionerna mot Iran måste upphöra.

Inför denna resa har Iran frigivit en amerikansk doktor som hållits fängslad , anklagad för spionage och ytterligare en väntas bli fri. Detta för att eliminera den specifika konflikten med USA så att Ahmadinejad kan företa sin resa som planerad.

Efter detta spektakel reser han vidare till Venezuela och kompisen Chavez där han får förståelse och medhåll.

1 Kommentarer:

Knute sa...

Enligt den franske presidenten Nicolas Sarkozy är det utsikt till ett katastrofalt val mellan två möjligheter. En iransk atombomb eller att bomba Iran.

Jyllandsposten

http://jp.dk/meninger/leder/article1093842.ece

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.