16 september 2007

Reinfeldt: inget officiellt fördömande av dödshotenVarför ska svenska politiker vara så babbliga och subjektiva, ungefär som om de ständigt satt i myssoffan i något TV-program. En statsminister måste ta ansvar på folkets vägnar, men i stället ordnar Fredrik Reinfeldt mysträff med media, inte officiellt utan bara för att förklara sin ståndpunkt (vad är skillnaden?) i en egotrippad stil som för övrigt även Göran Persson och Mona Sahlin kör med.

För att begripa hans tal måste man läsa mellan raderna. Det mest malplacerade var när han nämnde Sveriges 400 000 muslimers yttrandefrihet. I sammanhanget kunde man få för sig att det syftade på dödshoten. Ingår dödshot i yttrandefriheten? Gjorde han en sådan glidning för att beveka al-Qaida? Var talet tänkt att lugna muslimerna? Jag undrar om de inte skulle känna sig lugnare med en statsminister som inger respekt.

Jämfört med Måna Muslin i en motsvarande situation är dock Reinfeldt en diplomatins mästare. Synd bara att regeringen inte kan skicka fram den nye folkpartiledaren Jan Björklund, han hade gissningsvis funnit de rätta orden.

Bortsett från diplomatin, hur ska det gå till att bland 400 000 muslimer hitta de mordiska extremister som är ute efter Vilks och Johansson? Hur ska imamernas utläggningar av hatboken Koranen hindras? När ska den muslimska massinvandringen hejdas? På de frågorna har varken regeringen eller oppositionen några svar.

Men det är ändå skillnad. "När Borg håller i pengarna med vitnande knogar lovar Sahlin miljarder till a-kassan och förorten utan att göra klart varifrån de ska komma." Finansminister Borgs metod hindrar inte islamisk fanatism, men det blir fler jobb och färre bidrag och det är det säkraste sättet att integrera de muslimska invandrarna i samhället.

För att återgå till ämnet: statsministern har svikit Vilks och Johansson, som båda har begärt att han skulle fördöma al-Qaidas dödshot mot dem. Och därmed har han också svikit alla oss som är kritiska mot islamiseringen av Sverige.Annat parti? Regeringsalliansen har säkerligen förlorat röster till Sverigedemokraterna på grund av den senaste tidens schabbel om muhammedhunden.

Inget fördömande från Reinfeldt , Oppositionen tål inte granskning

7 Kommentarer:

ProfessorPelotard sa...

Knute!

Jag är rädd att Mona Muslim skulle (eller kommer) hantera denna affär bättre än reinfeldt. Han har åtminstone lämnat fältet öppet för henne att ta över frågan precis som hon gjort med försvarspolitiken.

Pinsamt!

reinfeldts yttrande var svassande, undaglidande och faktiskt insinuant mot alla svenska icke-muslimer (och vi är ju faktiskt ganska många). Om man läser artikeln i SvD (och jag har inte hört någon bandupptagning av hans uttalande än) så framstår det som hans största farhåga är att muslimer i Sverige ska drabbas av någon sorts back-lash till följd av Al Qaidas mordhot.

Som sagt, pinsamt!

Knute sa...

Ja vilka självmål, först försvaret och nu detta! Men min misstanke är att när valet närmar sig kommer det bara handla om bidrag hit och a-kassa dit, skatter och jobbskapande och allt det vanliga, och då klarar sig Reinfeldt bra mot Sahlin. Men inte mot dem som inte glömt alliansens svek i värdefrågorna, de kommer att rösta på SD.

Anonym sa...

Jävligt fegt och vekt av Reinfeldt. man får känslan av att han togait stort intryck av sin uppkallelse till mellanösterns ambasadörer.

FÖRSVARA YTTRANDEFRIHETEN OCH VÅRT SAMHÄLLE, FÖR FAN!!!

Fröken Sverige sa...

Efter al-Qaidas mordhot mot Lars Vilks och Ulf Johansson på Nerikes Allehanda, har det uppstått en situation i Sverige där den svenska yttrandefriheten hotas av radikala islamister. Till dessa islamister vill vi säga: nu räcker det! Vi tänker inte låta oss skrämmas, vi tänker inte be om ursäkt, och mest av allt, vi tänker inte underkasta oss!

Vår statsminister, Fredrik Reinfeldt, har visat en oerhörd undfallenhet inför dessa angrepp. Regeringen har inte fördömt hoten mot Vilks, vilket vi kräver att de gör. Vi kräver också att regeringen ser till att garantera det svenska folkets fri- och rättigheter, som nu är under angrepp.

Känner du likadant? Skriv då på petitionen till försvar för Lars Vilks och yttrandefriheten!

http://www.petitiononline.com/vilks/petition.html

Mvh

/FS

Fröken Sverige sa...

Dhimmifledt sa:

“– Jag tycker precis som de muslimska företrädare som jag har lyssnat på i dag”

….så har han inte fördömt NÅGOT. Han har bara berättat att han är en dhimmi och uppfört sig om muslimer vore den enskilt största gruppen av människor i vårt land. Vilket de inte är.

/FS

Jean Moulin sa...

1992 sköts och skadades William Nygaard, chefen för det förlag som publicerat "Satansverserna" i Norge.

Det talas det aldrig om i samband med hoten mot Lars Vilks samt Nerikes Allehanda - och inte heller gjordes det i samband med Jyllandsposten och Runar Sörgaard.

Inte heller nämner man att bokens översättare i Japan mördades. Är det inte en journalistisk plikt att känna till en sådan sak och vid lämpligt tillfälle delge tidningsläsare och tv-tittare denna kunskap?

Jag tror nu att många journalister har denna kunskap men inte vill sprida den för att inte skapa än mer upprördhet.

Betecknande nog finns det inget på svenska Wikipedia om Nygaard utan bara på den engelskspråkiga.

http://en.wikipedia.org/wiki/William_Nygaard

Jean Moulin sa...

Jag såg också Reinfeldt på tv.
Det var väldigt tydligt att han ville gjuta olja på vågorna genom att betona att han liksom de flesta svenska muslimska organisationer tar avstånd från dödshoten. Han kunde inte bara säga att han gjorde det eller regeringen utan var tvungen att gömma sig bakom de muslimska organisationer.

Och sedan gjorde han det efter en dags betänketid och konsultation med sin consigliere om hur han
Fredo skulle sköta det hela. Bravissimo!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.