22 september 2007

Statskupp väntar Sverige i oktober


La Commission européenne: har bestämt att ryska militärer får vistas vid Gotland

Om Sveriges grundlag ska ändras, krävs antingen en folkomröstning eller två riksdagsbeslut med ett riksdagsval emellan.

Det regering och riksdag nu gör i oktober, är att när man godkänner den nya EU-konstitutionen ger man fan i de svenska grundlagsbestämmelserna. Ursäkta eurokrater, jag glömde att ni döpt om den till EU-traktaten.

Statskupp kallas det när landets ledning upphäver grundlagen utan att fråga medborgarna om lov.

Varför ska traktaten kuppas igenom? Är det för att den är så dålig för Sverige att den inte tål offentlighetens ljus? Är politikerna mutade? Är de maktgalna och ser lukrativa ämbeten i Bryssel hägra?

Det saknas en viktig detalj i konstitutionen: en senat där varje delstat har lika mycket att säga till om. I stället gör man tvärt om och koncentrerar makten till Bryssel. Sveriges vetorätt tas bort och svenskarna kan inte längre motsätta sig lagar de inte tycker om. Regeringen i Stockholm reduceras till ett regionfullmäktige, i fortsättningen ska vi lyda under Europaunionens president och utrikesminister.

Vem blir EU:s första president på heltid? Storbritanniens förre premiärminister Tony Blair, säger Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Låter oroväckande på många sätt. Bortsett från frågetecken vid Blairs kvalifikationer visar det att i fortsättningen är det Europas stormakter som bestämmer.

Hoppas att något av Unionens 27 länder i elvte timmen sätter en käpp i hjulet för konstitutionen och räddar Europas frihet och demokrati! Förmodligen en fåfäng önskan, de är nog allesamman rädda för repressalier från kommissarierna i den mäktiga EU-kommissionen.

Vid folkomröstningen om inträde i EU var jag förblindad av att vänstern i Sverige var emot medan högern var för, så jag röstade ja. Om jag hade lyft blicken skulle jag ha sett att det var tvärtom på många håll ute i Europa. Och nu med konstitutionen/traktaten har vi fått facit, Europaunionen är ett vänsterprojekt i sovjetisk stil.

EU (europeiska sovjetiska socialistunionen) tillåter ryska militärer vid Gotland och Bornholm utan att fråga Sverige och Danmark om lov. De baltiska staterna och Polen, som riskerar att bli utan gas när gasledningen mellan Ryssland och Tyskland är färdig, har inte heller tillfrågats. Inte nog med det, ryssarna använder redan hamnen i Slite på Gotland som bas vid bygget av den ännu inte beslutade gasledningen. Att det innebär rysk militär på svensk mark är inte svårt att räkna ut.

Läs mer: Odenberg tystades om rysk gas ; Gotlands Allehanda: Gasen en ursäkt för militär rustning ; von der Esch beskriver EU:s dolska planer: Gertruds blog http://spydet.blogspot.com ; Presidenten är kung i fransk politik ; Respektera svensk grundlag

4 Kommentarer:

Knute sa...

Jag tar mig friheten att citera en kommentar av professor Pelotard:

Inte sedan "frihetstiden" har vi varit så här illa ute. Och det är mycket som går igen: ett misskött försvar, inkompetenta politiker som förmodligen tar emot pengar från utländsk makt (läs Gazprom och EU) och det hela kommer sannolikt att leda till rysk militär på svensk mark, precis som 1743 - 44. Har vi tur vara det inte längre än så - men f-n tro't.
http://www.bgf.nu/historia/10/ockuperat.html

http://kurtlundgren.webblogg.se/1190422044_7140337.html#comment

Jean Moulin sa...

Om man sätter sig över grundlagsbestämmelserna, så borde väl en riksåklagare kunna väcka åtal? Finns det ingen möjlighet - i teorin åtminstone - att ställa en kriminell regering - och gärna statskuppande riksdagsledamöter - inför riksrätt?

Hur skall folk i gemen kunna förväntas uppträda laglydigt, om man har en överhet som inte följer lagarna för landets demokratiska statsskick?

Hade Sverigedemokraterna någon stake, skulle de ta fasta på en sådan här grej och starta en upplysningskampanj om saken.

Knute sa...

Det fanns (finns?) ju ett EU-kritiskt parti, Junilistan, som är specialister på grundlagsfrågor och sedan länge vill ha en folkomröstning om EU:s konstitution. Vart har de tagit vägen? De borde gå ihop med Sverigedemokraterna för att få inflytande.

Jean Moulin sa...

Borde ja, men beröringsskräcken sätter käppar i hjulet.

Jag anmälde mig som valarbetare till Junilistan när den dök upp (2004?), innan jag lusläst dess program.

När jag väl gjort det, ringde jag samordnaren och sa att jag ändrat mig.

Orsaken var att Junilistan verkar för Turkiets medlemskap i EU och allmän utvidgning av unionen innan det där tjänstedirektivet eller vad det heter, som gör att en EU-medborgare automatiskt kommer i åtnjutande av det lands sociala förmåner han för tillfället råkar bo i, tagits bort - vilket naturligtvis innebär risk för social turism i samband med utvidgning.

Jag har utvecklats från EU-ja-röstare 1994, till EU-skeptiker till Sverige ut ur EU.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.