07 september 2007

Tackar och bugarNu bombar man klädaffärer i Pakistan om de säljer västerländska kläder. Taliban-trogna militära styrkor hade tidigare varnat affärsinnehavarna eftersom deras kläder anses icke-muslimska.

Musikaffärer, och frisörer som rakar skägget av gubbarna har också utsatts för bombattentat och hotellen beordras att ta bort TV apparaterna från rummen.


Samtidigt indikerar ambassadörer från flera muslimska länder att de tänker
presentera en lista över hur Sverige bör ändra sina lagar så att man inte förolämpar muslimer.

Egyptens ambassadör Sotouhi t ex menar att "Sverige måste vidta omfattande åtgärder för att förhindra att amatörmässiga artister återuppväcker spända förhållanden varje månad".

"Muslimer behöver lagligt skydd mot förnedring av profeten Muhammed, kanske något liknande som man nu ger judar och homosexuella."

Man prisar också de mycket konstruktiva åtgärder som Reinfeldt vidtagit men att det fortfarande finns mycket som måste ändras i Sverige
.

11 Kommentarer:

Knute sa...

Två kvinnor halshöggs i Pakistan. DN

Anonym sa...

Fredrik Reinfeldt böjer sig för muslimer ,som håller på att skaffa sig en brå makt politik i Sverige ; för längue sedan de muslisnka länder har utsatt sverige med Internationella påtryckningar och Svenska regering böjer sig , tycker att de är en fel politik som kommer att få allvarliga konsekvenser i framtiden.
Muslinska länder har hittat en svag länk som de kan dra nytta i deras internationella propagand .
Den svenska regeringen böjer sig inför den mäktiga muslinska kapital .
Nu muslimer kräver en lagändring , Vad ska de kräva senare?
Vad kommer att hända om Sverige går inte på en lagändring? Ska de muslinska länder försättta med påtryckningar på regering till de ger vika? Eller ska de bränna några svenska ambassader som de gjorde i Damaskus när muslimer satt i brand den Danska och Norska ambasader när Danmark vägrade ge vika

Anonym sa...

Reinfeldt böjer sig inte alls utan håller rak rygg. Tycker han har skött det hela väldigt bra och istället för att tala om lagändringar sitter han i dialog och förklarar varför det är som det är i Sverige.

Berit sa...

Kan anonym förklara för oss vad det är som EGENTLIGEN händer i Sverige?

Knute sa...

Anonym, hur vet du det? Mötet med de muslimska ambassadörerna var stängt för pressen och vad som verkligen sades får vi inte veta förrän Reinfeldt skriver sina memoarer.

Naturligtvis är ambassadörerna väl insatta i svensk lagstiftning så det var nog knappast den Reinfeldt informerade om. Snarare berättade han nog om hur han skulle förverkliga den tidigare regeringens utfästelser om ett mer muslimvänligt Sverige.

Vad Reinfeldt gjort, när han till skillnad från den danske statsministern tagit emot muslimska ambassadörer i ett inrikes ärende, är ett förräderi mot inte bara det egna landet, utan mot hela den västerländska civilisationen, och överhuvud taget alla människors rättigheter på det här jordklotet.

Muhammedhunden har liksom de danska karikatyrerna blivit ett pilotfall och ett prejudikat som för hela världen.

Berit skrev i en tidigare postning:

"På många ställen i världen ser man nu exempel på hur muslimska ledare med framgång stryper yttrandefriheten.

Det är mycket som står på spel här, mycket mer än en konstnärs rättighet att göra parodier eller pressens rättighet att såra religiösa känslor.

Det handlar om att feminister, representanter för mänskliga rättigheter, religiösa minoriteter och avfällingar från den muslimska tron SKA HA RÄTT ATT LEVA."

Som Kerner kommenterade här ovan: "Muslimska länder har hittat en svag länk som de kan dra nytta i deras internationella propaganda."

Hodja: "Så är det Sveriges tur att var prövosten för islams aggression. Ska det som inte lyckades dem mot Danmark, lyckas med Sverige?"

Steen sa...

I så denna idag ?Swedish Ambassador to Ankara Christer Asp also condemned the cartoons, referring to them as “provocative.” Speaking to Today’s Zaman, Asp said a majority of Swedish people were against the publishing of such cartoons in a local newspaper. The ambassador expressed his opinion that freedom of the press was not unlimited and emphasized that respect for what others hold sacred should be preserved.

http://snaphanen.dk

Muslims pleased with Reinfeldt’s mosque visit

Knute sa...

Jag kanske gick lite väl hårt åt Reinfeldt. Med Sahlin som statsminister hade det varit etter värre. Fortfarande tror jag att socialmoderaterna Borg och Reinfeldt har en strategi, de har åtminstone sänkt skatterna en smula och skaffat 70 000 nya jobb, riktiga jobb, inte låtsasjobb som sossarna.

Å andra sidan... läste just en kommentar av signaturen Celtic:

"Det är helt ofattbart! Den ena dagen kör den rygglösa masken Reinfeldt i botten försvaret så att den egna ministern avgår, andra dagen kryper han framför muslimerna istället för att följa Danmarks exempel."
Söders blogg

From Sweden with Grief sa...

Jag såg Aktuellt där statsministern blev intervjuad direkt i studion och jag tyckte att han skötte det väldig bra. Aktuellt-reportern ställde många och jobbiga frågor och han hade mycket bra svar. Jag hoppas han kan hålla denna linje nu och sedan tar detta trams slut. Inte för att jag tror att muslimerna ger sig, men man kan ju hoppas på det bästa. Och hade Mona Sahlin varit delaktig i detta samtal så vågar inte ens tänka hur det kunde ha gått! Jag gillar inte Fredrik Reinfeldt men just denna dagen är han min statsminister, iallafall!

Knute sa...

Steen,
det är en stor besvikelse att den där svenske ambassadören i Ankara bad om ursäkt. Det känns som han bad om ursäkt på mina vägnar, han representerar ju svenska folket. Just nu saknar jag ord, men sen kommer nog ilskan.

Steen sa...

Jep - men jeg är mera skeptisk til muslimske media än andra.

Jeg noterer den, men ingen andre internatinale medier bekræfter den. Løgn - eller "pressestyring ?"

Knute sa...

Ultra,

jag tyckte statministern klarade den sista luriga frågan riktigt bra, om han hade några råd till svenska media. Det hade han inte. Skönt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.