07 september 2007

Vad sade egentligen Sveriges ambassadör till Syriens stormufti?


Bad hon om ursäkt eller inte? Var det falskt alarm? Vad sa egentligen ambassadör Catharina Mempel Kipp till Syriens stormufti Sheikh Badr al-Din Hassoun den 5 september?

"Jag förklarade att Sverige inte sökte konfrontation, utan istället var angeläget om att fortsätta och fördjupa dialogen med den muslimska världen."

Varför ska jag som svensk medborgare förväntas be om ursäkt till främmande land/organisation/person när en annan svensk medborgare utövar sina medborgerliga rättigheter i Sverige? Vem som gett dig uppdraget/mandatet att i svenska folkets namn framföra denna ursäkt? En ursäkt som innebär att vi förlorat vår frihet att tänka och tala fritt.

På tal om att statsminister Reinfeldt idag har möte med Egypten med flera länder, som ställer krav på att Sverige ändrar sin lagstiftning, skriver Polemiken:

"Förstår jag svadan rätt, så ska yttrandefriheten upphävas, det ska införas indoktrinering och hot och underkuvande av barnen i skolorna, pressfriheten ska upphävas, och muslimer och islam ska hävas upp över allt, så att man inte kan eller får kritisera eller debattera något, som berör dessa ting. Alltsammans ska stadfästas med svensk lag. Politiskt styrd tankepolis upprättas, så folk inte vågar säga emot muslimer eller islam på något sätt whatever. Det kunde ju verka stötande."

2 Kommentarer:

Knute sa...

Tusind tak, Gertrud, jag publicerar genast din kommentar som en postning under titeln
För pengarnas skull...

Anonym sa...

Det er vanvittigt at gøre knæfald på den måde.

Muslimerne skal først lære at vise de gamle nordiske guder og den kristne Gud respekt, før der kan blive tale om, at vi skal respektere deres Gud.

falkeøje

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.