26 september 2007

Västfientlighet bakom ensidig kritik mot kristna


För några år sedan publicerade Aftonbladet på sin ledarsida en artikel av nuvarande chefredaktören Helle Klein, som handlade om en lesbisk präst som blivit avskedad av Svenska Missionsförbundet för att hon ville leva med en kvinna. Rubriken på artikeln var: "När skall Gud tröttna på de kristna?".

Tänk om hon hade kritiserat judisk eller muslimsk "homofobi" och frågat "När skall Gud tröttna på judar?" eller "När skall Gud tröttna på muslimer?". Det hade lett till åtal. Men att skriva så hatiskt om kristna är tillåtet.Och nu är hon igång igen med en krönika i Aftonbladet där hon kräver att Svenska Kyrkan skall fråntas sin vigselrätt om man tillåter präster att vägra viga homosexuella.

"Jag har också tidigare förordat att kyrkorna ska fråntas vigselrätten om de inte accepterar vigsel för alla."

Aftonbladet

Skulle hon kräva att synagogor och moskéer fråntogs sin vigselrätt om de inte vigde homosexuella? Knappast eller hur?

Jag tror att detta spelar in: kristendomen får angripas för att den är en central symbol för västerlandet. Den är "förtryckarens religion".
Så vad ömmandet om homosexuellas rättigheter egentligen handlar om för sådana som bara angriper kristen homofobi men inte judisk eller muslimsk sådan, är hat mot vår västerländska, USA-influerade civilisation.

1 Kommentarer:

Varjager sa...

Hata kristna är alltid rätt för vänstern.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.