16 oktober 2007

Abort-semantikVarning för obehagliga bilder på vissa länkar!

De flesta människor är emot sena aborter. Att barn i t ex 23:e graviditetsveckan "aborteras" därför att de är oönskade, under det att man gör allt för att rädda dem i samma vecka i gradividiteten om de är önskade.

Barn som "aborteras" kallar man "foster", barn som man försöker rädda kallar man "barn". Men vad är skillnaden egentligen?

För att ytterligare vilseleda ger man inte smärtlindring till barn som skall "aborteras", dvs. kvävas och styckas levande. Samhället som helhet förtränger detta.

Daily Telegraph

Anhängarna av detta barbari drar sig inte för att kalla sig "de goda krafterna", förespråkare för jämställdhet, etc.

I USA är anhängarna mindre kaxiga. Där finns en folkrörelse mot aborter eftersom 85 procent av amerikanerna kallar sig kristna. Vad är motsvarande siffra för Sverige? 20 procent?

I USA sprids hela tiden information om hur aborter går till och hur sent i graviditeten. I Sverige sprids sådan information i mycket blygsam skala och når sällan allmänheten.

Följaktligen vet få svenskar något om partiell födelseabort, som bedrivs i USA.

"I USA används s k födelseabort vid mycket sena aborter. Den går till så att 'läkaren' förlöser hela fostret utom huvudet. Därefter klipper man upp ett hål i nacken på barnet, varefter hjärnan sugs ut och kraniet kollapsar, så att barnet kan dras ut. Denna teknik används av juridiska skäl. Skulle hela barnet födas fram levande, så vore det mord att sedan avliva det. Nedan visas steg för steg hur en födelseabort går till."

Gluefox.com

Hillary Clinton är numera för ett förbud mot sådana aborter. Hon citerar senator Moyihan som kallat dem "barnamord".

On the issues

Barack Hussein Obama är för födelseaborter.

Associatedcontent.com

Rudy Guiliani har tidigare varit emot förbud mot födelseabort, men har nu bytt sida. Tvungen om han skall ha en chans att bli republikansk presidentkandidat.

On the issues ; Race 2008

De flesta människor vet inte heller vad som händer när ett barn överlever en abort. Vad är rutinen då? Dödar man det för hand utanför moderns kropp?

Vad jag tidigare kunnat läsa i en brittisk och en australisk dagstidning så lämnar man dem att självdö. Enligt brittisk lag är det dock mord om barnet överlever aborten och sedan tillåts självdö, och läkaren riskerar åtal. Så vad händer egentligen? Times skriver om en pojke som behandlas för tre misslyckade aborter, men inget i sjukhusjournalerna anger att han överlevde. Pågår det alltså mord i hemlighet på sjukhusen? "Passiv dödshjälp" när aborter misslyckas?

Times ; This is London ; Aftonbladet

12 Kommentarer:

Knute sa...

Hoppas lagstiftarna i Sveriges riksdag läser detta!

Berit sa...

"Partial birth abortion" är nu förbjudet i 27 delstater i USA. Har inte lyckats hitta något annat land i världen som tillåter detta absolut barbariska förfaringssätt.

Det finns länder som tillåter abort så sent som 24 veckan.

I South Carolina försöker man genomdriva en lag som tvingar varje kvinna att titta på ultrasound av fostret innan hon får abort.

Att abort över huvud taget skulle vara nödvändigt i dagens samhälle med alla preventivmetoder som finns tillgängliga visar med stor tydlighet att människor inte kan ta ansvar för sig själva.

Var fjärde graviditet i Sverige avslutas genom abort. Det tyder på att det är något fruktansvärt fel i samhället och det borde istället diskuteras. Kvinnor i Sverige är mycket väl upplysta om blommor och bin, preventivmedel, ekonomiska och legala rättigheter. Dom får allt stöd dom kan tänkas behöva ekonomiskt, men ändå fördrivs det 130-140 foster om dagen.
Nu kommer någon genast att ropa "Ja, men karln' då, har inte han något ansvar?'
"Och kondomer går sönder"

Inte 35 000 om året!

Det handlar det till syvende och sist om svenska kvinnors levnadsmönster och inget annat, hur gärna än feministerna likt en metmask försöker slingra sig av kroken. Vad är det som gör att svenska kvinnor, de som har det allra bäst i hela världen, inte vill föda sina barn och inte kan sköta sin sexuallitet trots att RFSU delar ut kondomer? Bortskämda, taskig moral, dåligt uppfostrade, sjukliga dryckesvanor eller vad beror det på? För upplysta, det är dom.

Jean Moulin sa...

Jag tycker det ligger mycket i Berits orsaksanalys.

Vi har en ladette-kultur (get wasted, get laid) kombinerat med en skönmålning av aborter, som leder till att unga brudar intalar sig att en abort är - förutom en mänsklig rättighet - något bagatellartat. De kan antagligen förvänta sig en moralisk baksmälla senare i livet. Fascinerad av att Birgitta Ohlsson (fp), som är vegan, är för nuvarande abortgräns. Om man är så mån om fluffiga små djur, varför är man inte lika mån om halv- och helbebisar?

Samma sak med djurrättsaktivister. Kan tyckas osmakligt att dra in dem i detta sammanhang, men om nu människan är ett däggdjur, och det är hon ju, varför upprörs de bara av minkfarmer men inte av aborter?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ladette_to_Lady

From Sweden with Grief sa...

Birgitta Ohlsson stöder nuvarande abortgräns eftersom hon vill ha fri abort, men vill helst inte att kvinnor gör abort, det sade hon i en intervju för en tid sedan i tv.
Att foster självdör i rondskålarna är känt sedan länge. Man lägger numera de döda fostren i små vita kistor av papp, inte bara kastar dem i mänskligt avfall som man gjorde tidigare.
Den sena otäcka amerikanska metoden läste jag på en annan blogg förra året och man blir förbannad över att folk tillåter sig att döda barn.
Ofödda barn har heller inget juriskt skydd i Sverige. Min man försökte döda tvilling-fostren jag bar på, de räknades visserligen som barn om jag fött fram dem levande då, det gjorde jag sedan och de är vuxna idag, men till saken; om barnen dött i magen till följd av misshandeln hade han inte kunnat dömas för mord eller dråp på barnen, trots att hans avsikt, det sa han vid misshandeln, var att döda barnen. Det hade räknats som grov misshandel av mig som bar på barnen, men barnen i sig hade inget rättsskydd. Detta för att man ska kunna göra aborter "lagliga".
Så fick jag det förklarat för mig då jag talade med en kvinnojour. Fostret har visserligen rättsskydd från 22:a fosterveckan, alltså det har rätt att få leva, dvs inte aborteras. Men om mannen vill döda barnet kvinnan bär på anser jag att det är ett brott mot barnet också, inte bara modern. Men så är inte fallet, inte under någon del av barnets utveckling innan förlossningen.

Berit sa...

Scott Peterson dömdes til döden 2005 för morden på sin hustru Laci och den ofödda sonen. Laci var gravid i åttonde månaden. För mig verkar det motsägelsefullt att tillåta abort fram till födelsen utan att kalla det mord men ändå döma Peterson för två mord. Grupper som är för obegränsad abort och inte tycker att 8-månaders foster är levande varelser protesterade mot detta.

Anonym sa...

Och var är det tillåtet med abort fram till födseln? Abort är en laglig rättighet i Sverige och det ska vi vara glada för. Det handlar om kvinnans frigörelse från det patriarkala förtrycket. Aborträtten ska finnas kvar, visst kan den diskuteras men alla som vill förbjuda abort är konservativa extremister i klass med talibaner.

Berit sa...

Tja.... talibanerna väntar ju några år tills barnen blivit stora nog att bära bombbälten runt midjan.

Anonym sa...

I Sverige begås årligen 30000 bekvämlighetsmord, en skam för mänskligheten.Samtidigt reser svenskar över hela jorden för att adoptera barn,

Jean Moulin sa...

Ultra V:s uppgift om att övre gränsen ligger vid 22:e veckan (hur säker man nu kan vara på att det följs eller går att säkert fastställa), förvånade mig och fick mig att googla.

Trodde att gränsen låg på vecka 23 eller till och med 24. Tidigare trodde jag att den låg på vecka 27. Kanske förklaringen är att gränsen sänkts i omgångar de senaste 25 åren.

Nu verkar de flesta googla-träffar överensstämma med Ultra V:s vecka 22-uppgift, fast den reflexmässige skeptikern i mig får mig att trots det ställa mig lite tvivlande.

Även Wikipedia ger vid hand att Ultra vet vad hon talar om.

Emellertid innehöll artikeln där tre uppgifter som jag gärna vill vidarebefordra.

"I Kina används provocerade aborter som ett medel mot överbefolkning. Det finns rapporter om att mycket sena aborter på nästan fullgångna graviditeter har utförts genom injektion av fosterfördrivande medel i livmodern."
(Förutom sadistisk behandling av djur, så drar de sig inte för barnamord tydligen. Påminner om Nazityskland: gammal högstående civilisation med ett antihumanistiskt drag.)

"I Sverige är definitionen av abort att graviditeten avbrutits före 28:e veckans slut och fostret fötts dött. Om fostret fötts levande eller efter vecka 28 definieras det juridisk som ett barn."

(Antagligen den definitionen som förvirrat mig tidigare.)

"Socialstyrelsen får aldrig ge tillstånd för sen abort om fostret kan antas vara livsdugligt, vilket enligt gällande praxis brukar vara kring vecka 22."
Wikipedia

Intressant hur det kanske skilja sig mellan kulturellt närstående europeiska länder. I Storbritannien är sena aborter lagliga till vecka 24.
"In the UK it is legal for termination to be carried out up to 24 weeks of pregnancy, but most hospitals and clinics will not consider termination beyond 18 to 20 weeks."
Netdoctor

Eftersom det var amerikansk anti-abort material som fick mig att bli anti-abort för noga räknat 27 år sedan, så är det klart att jag är influerad av amerikansk abort-praxis:

"Three articles published in 1998 in the same issue of the Journal of the American Medical Association could not agree on the definition. Two of the JAMA articles chose the 20th week of gestation to be the point where an abortion procedure would be considered late-term.[6] The third JAMA article chose the third trimester, or 27th week of gestation.[7]
The point at which an abortion becomes late-term is often related to the 'viability' (ability to survive outside the uterus) of the fetus. Sometimes late-term abortions are referred to as post-viability abortions. However, viability varies greatly between pregnancies. Nearly all pregnancies are viable after the 27th week, and almost no pregnancies are viable before the 20th week. Everything in between is a 'grey area'."
Wikipedia

Min personliga tro är att det även i Sverige förekommer enstaka aborter efter vecka 22, på grund av a) speciella omständigheter, b) förseningar i handläggandet av ansökningar, c) svårigheten att exakt fastställa graviditetens längd. Detta är dock bara gissningar.

Berit sa...

Jonah Goldberg drar följande parallell:
När det gäller brott som kan ådömas dödsstraff går alltid "utom allt tvivel" till fördel för den anklagade eftersom vi inte kan ta risken att döda någon oskyldig. Den logiken försvinner när vi talar om abort, om man inte är 100% säker på att ett barn enbart blir ett liv efter att navelsträngen klippts. Jag förstår inte hur man kan vara så säker och det är därför jag är emot abort---inte därför att jag är säker utan därför att jag inte är det.

Anonym sa...

Nej, jag är säker på att det inte förekommer aborter senare än vecka 22 i Sverige p.g.a speciella skäl eller sena handläggningstider. Jag hörde en framstående gynekologprofessor som hette Marc Bygdeman och som själv utfört många aborter bestämt påstå att den ABSOLUT senaste gränsen var vecka 22. Det var i ett program om illegala, mycket sena aborter i Spanien. Han var lika upprörd över barbariet som alla andra.
Själv retar jag mig mest på att Svensk Media har så otroligt låga tankar om svenska folket att de inte fattar att vi hur enkelt som helst kan ta reda på vad det egentligen handlar om när vi läser rubriker som "Bush inskränker kvinnors rätt" och "Bush inrikeskrig mot kvinnorna" till artiklar som egentligen handlar om förbudet mot den vidriga partial birth-metoden. Jag har ingenting till övers för Bush och jag är för fri abort fram till en viss vecka, men partial birth i 7 månaden har ingenting med abort att göra överhuvudtaget, det är mord och ska kallas för mord.
Tror Svensk Media att svenskarna är hur dumma som helst?

Anonym sa...

På Mälarsjukhuset i Eskilstuna läggs levande aborterade foster i sköljen för att självdö. Det är FRUKTANSVÄRT. Personalomsättningen på abortkliniken är skyhög.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.