20 oktober 2007

Aftenposten: "Ungdom" ödelägger Oslo


I Norge törs man avslöja brottslingars nationalitet. Aftenposten:

"Kriminell ungdom är i färd med att förstöra uppväxtmiljön i Oslo, fastslår Oslo tingsrätt. Småflickor blir våldtagna och rånade. Skolelever blir hotade till livet, rånade och misshandlade."

Tyvärr kan jag inte hitta Aftenpostens originalartikel på nätet, tidningen drog åt sig öronen och raderade den. Men den går att hitta på många bloggar, liksom de 112 upprörda kommentarer som tidningen också tog bort.

När får vi se en Stockholmstidning skriva något liknande? Ändå är våldsbrottsligheten större i Sverige än i Norge.

Swinging Oslo är sig inte likt. Som i många andra europeiska städer håller kriminella ungdomar med muslimsk bakgrund på att förstöra staden.

Här ett exempel:"Tjugotreåringen står utanför tunnelbanestationen Grønland (invandrardominerad stadsdel i Oslo). Han gråter. Han har blivit rånad för andra gången under de senaste fyra dagarna och blivit av med alla sina tillhörigheter.

Lördag kväll tog rånare hans plånbok och kreditkort på Torggata. De tvingade honom att avslöja koden, och gick sen vidare för att tömma hans bankkonto.

På måndagen fick han ett lån från det lokala socialkontoret.

Men igår kväll omkring 18.10 blev tjugotreåringen överfallen (sparkad och slagen) en gång till, och tvingad att lämna ifrån sig sina sista 1200 kronor tillsammans med en kamera. Det våldsamma rånet ägde rum inne på Grønlands tunnelbanestation.

- De frågade om jag ville köpa hash, men när jag avböjde slog de ner mig, säger den unge mannen till Aftenposten.

Polisens hundpatrull dök upp strax efteråt. De fick bilder från övervakningskameror på tunnelbanestationen, och av bilderna att döma tror de att rånarna är en marockan och tre somalier.”
News from Norway

Man kunde önska att svenska media var lika öppenhjärtiga som de norska. Om man vägrar att identifiera problemet går det aldrig att göra något åt det.

4 Kommentarer:

Berit sa...

Jag vet att många i Sverige är emot idén att man ska ha tillåtelse att försvara sig själv, dvs. bära vapen. Att det gör att klimatet hårdnar mera.... men det finns oändliga exempel på att om "the bad guys" vet att folk kan försvara sig avhåller de sig från att begå brott. Jag har själv personlig erfarenhet av det.
Det går inte att fortsätta att befinna sig i en drömvärld av "det borde vara " si eller så.
Trots att vi vet att alla vet, att det är fel att stjäla en cykel är vi ändå inte så dumma att vi lämnar vår egen cykel olåst.

Jean Moulin sa...

Det jag undrar över är om killen i reportaget är norrman?

Eller är det underförstått?

I Sverige så vet vi att ungdomsrån i allmänhet eller nästan uteslutande begås av s.k. invandrarkillar (ur vissa etniska grupper) mot svenska killar, och att det enligt en avhandling i Lund är "vårt krig mot svenskarna".

Hur är det då med våldtäkterna? Hur fördelar sig etniciteten där?

Som jag fattat det så begås de flesta utomhusvåldtäkter i Norge av "icke-västliga" män, och offren misstänker jag i de flesta fall är norskor.

Varför skulle annars hederskultur-experten Unni Wikan uppmanat norska kvinnor att inse att de lever i mångkulturellt samhälle och sluta klä sig utmanande?

I Sverige talas det med små, små bokstäver om våldtäkternas etniska dimension. Antagligen för att ämnet är mer laddat än ungdomsrån.

Hanne Kjöller skrev dock en krönika i DN om att 85 procent av alla våldtäktsdomar som Svea Hovrätt hade att pröva gällde män med utländsk bakgrund.

Vi vet också att i 21 av 24 domar i gruppvåldtäktsmål, så har förövarna varit utlänningar eller av utländsk härkomst. (Källa SvD)

Och så har vi uttalande i DN av några icke-svenska tonårskillar, som menade att våldtäkten i Rissne var beklaglig, men att det hade varit värre om tjejen var invandrare.

Med andra ord, så tystas en viktig fråga ned, bara för att det kan bli oförenligt att både vara för massinvandring från hederskulturer och samtidigt för kvinnofrid och kamp mot kvinnovåldet. Feminismens dilemma!

Anonym sa...

våldtäkterna begås av män som stympats sen födseln.
roten till våldtet är omskärelsen inte invandrare!

Anonym sa...

Hahah, är det alltså avsaknaden av en förhud som gör att man våldtar?

Jag har alltid trott att man gör saker på grund av sina tankar och inte på grund av avsaknaden av en del på kroppen. Men jag kanske är dum.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.