23 oktober 2007

Att använda barn som gisslan


Efter massiv press från oppositionen har den borgerliga danska regeringen beslutat att låta ett 60-tal asylsökande barnfamiljer flytta ut från en rad asylcenter till vanliga bostäder. Det rör sig framför allt om asylsökande med barn från Irak som har fått avslag på sina ansökningar men inte har kunnat avvisas.

Psykologer vittnar om att barnen lider av psykiskt elände av att bo på dessa asylcenter. Dock finns det andra röster:

»Naturligtvis är höststormen omkring asylbarnen ett skådespel som består i att man hårdnackat blundar för kärnan i saken:

Att barnens föräldrar misshandlar sina barn genom att använda dem som gisslan i föräldrarnas kamp för att tilltvinga sig asyl i Danmark - på trots av dansk lag och rätt.

Medan stormen rasade, fick jag ett brev i handen. Här skrev en pålitlig människa: »Jag kommer just från Sandholm och kan berätta att asylbarnen har en mycket bättre livskvalitet än de flesta danska barn längs Roskildevej, Nørrebrogade, Borups Allé m.m. Där ska barnen stå ut med ett obeskrivligt trafikhelvete med därav följande förorening och buller, för att inte glömma att det är livsfarligt att färdas på dessa gator. Barnen i Sandholm bor i fredliga omgivningar i något av det mest natursköna i hela Danmark.«

Då jag läste det mindes jag att min fru och jag i april 2006 var på besök i Sandholmlägret tillsammans med TV 2, och hur min fru, medan jag var på besök hos några avvisade asylansökare tillsammans med journalisterna, blev omringad av barn utanför huset. De var söta och pratsamma. »Här är så härligt om sommaren«, berättade en liten pojke för min fru. Men de andra barnen kunde den inlärda läxan och väste: »Det får du inte säga.«

 Jyllands-Posten

Om det är någon tröst för danska invandringskritiker så är det ännu värre i Sverige, för här får alla stanna, som jag tidigare tidigare berättat om.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Detta är inledningen till vad som komma skall om att vi som har god plats i våra hem skatt ta emot en flyktingfamilj i våra hem.
En bekant som var rikdagsman under förra mandatperioden talade om för mig i förtroende att det diskuterades på fullt allvar och bakom stängda dörrar, en ny lag som skulle tvinga de som vägrade foga sig i detta. Ungefär samtidigt lade en norsk politiker fram samma förslag i en motion ,men han blev utskrattad av nationen. kommer det skrattet att fastna i halsarna på norrmännen och när kommer det att fastna i halsarna på de aningslösa svenskarna?

Knute sa...

"DNA-testa familjer som fått asyl i Sverige och där man misstänker att barnen far illa, för att kontrollera att de vuxna verkligen är föräldrar till barnen. Det tycker moderatpolitikern Elisabeth Elgh som själv polisanmält ett föräldrarpar i Malmö, och där Högsta Domstolen nu slagit fast att de vuxna inte är barnens föräldrar."

"När paret kom från Afghanistan 1998 hade de med sig elva barn. De uppgav att de var föräldrar till alla barnen, och registrerades i folkbokföringen som barnens föräldrar. Först ett år senare, när socialtjänsten utredde familjen efter larm om att barnen blev slagna, kom det fram att fem av de elva barnen inte var deras. Efter en lång rättsprocess har Högsta Domstolen nu upphävt föräldraskapet."

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33782&a=945366

http://imittsverige.blogspot.com/2007/10/dna-testa-asylskande-familjer.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.