19 oktober 2007

Belgien, en bild av det verkliga EU?

Belgiska studenter arrangerade ett stort kuddkrig i går för att visa sitt missnöje med att Belgien saknat regering i tre månader.

Belgien, som skapades av politiska anledningar 1831, står i begrepp att falla samman och delas upp i mindre enheter. Vi har ju sett hur detta hänt när Sovjetunionen dog och 15 nya stater vaknade till liv efter den kommunistiska fångenskapen.
Jugoslavien och Tjeckoslovakien är andra exempel.

Belgien är splittrat både ekonomiskt och politiskt. Flandern är konservativt , förmöget och kapitalistiskt. De står för 60 procent av befolkningen och 70 procent av BNP samt nästan all export. Nästan hälften av flamländarna vill bryta sig ut ur Belgien och gå sin egen väg.

Valonien är fattigt, socialistiskt och stagnerat med en 15 procentig arbetslöshet.
Valonierna kan genom det politiska systemets regler blockera regeringen även om de bara utgör 20 procent av befolkningen.

Den senaste socialistiska regeringen har tagit in fransktalande nordafrikaner vilket gett valonerna kontroll över Bryssel och resultat av detta såg vi senast den 11 september.

Offren för brutaliteterna den dagen, Vanhecke och Dewinter, beskrivs av Vänstern som fascister men det var polisen som uppträdde som de verkliga fascisterna.

När försvarare av Europas kulturarv och identitet kan behandlas på detta sätt av belgisk polis och med EU politikernas goda minne kan man verkligen fråga sig:
"Hur demokratiskt är denna nya Europeiska Union?"

2 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Kanoninlägg.

Knute sa...

Tre medlemmar av Europaparlamentet blev misshandlade av den belgiska polisen. Ändå fördömer inte Europarlamentet detta, alltså kan man inte ha någon respekt för denna institution.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.