21 oktober 2007

Hitlers shejker från öknen


"Värden som familjen, barnen och moderskapet lyftes fram i Tredje Riket och förstördes på 1960-talet." Ett uttalande av programledaren Eva Herman i tysk TV.
SvD

Hur ska man tolka detta? Om hon bara vill ha tillbaka 1950-talets hemmafruar har det naturligtvis ingenting med nazism att göra.

Men icke, svenska tidningar och bloggare kastar sig glupskt över detta tillfälle att demonisera Sverigedemokraterna, som om dessa vore uttalade anhängare av kvinnorna tillbaka till spisen, vilket är lögn.

Åtminstone jag ser likheterna mellan nazismens och islams kvinnosyn.

Den kände popmusikern Alexander Bard skrev i sin bok "Det Globala Imperiet" att eftersom så många tyska män dödades i första världskriget fick Hitler duga som substitut och hyllades av kvinnorna. Bin Ladin har också kvinnliga fans, fanatiska muslimska mödrar som gärna ser sina barn som självmordsbombare."Låt ropen skalla - slöja åt alla." De västeuropeiska kvinnorna har förlöjligat och förtryckt sina söners maskulina instinkter och gjort dem till tråkmånsar. Så kommer shejkerna från öknen och lockar med underkastelse. Islam betyder underkastelse.

Som jag tidigare skrivit, vi får hoppas att inte allt för många kvinnor känner sig lockade att underkasta sig. En måttlig dos feminism kan visa sig dödlig för islam därför att den kan inte överleva utan kvinnoförtrycket.

Varken islam eller nazism har någon vettig familjepolitik. Men bortsett från dessa trista ideologier, behövs det inte en ny familjepolitik för att råda bot på européernas allt för låga födelsetal? Till exempel låta familjer behålla mer av sina pengar så de klarar sig utan bidrag?

Om Sverige inte vore ett bidragsland skulle det inte heller locka hit invandrare från mindre utvecklade länder med en mindre utvecklad religion.

För att ta ett annat tyskt exempel:

Den tyska vänsterorienterade feministen Alice Schwarzer kallar den militanta islam för ‘det 21:a århundradets politiska pest’ på samma sätt som nazismen och bolsjevismen var det 20:e århundradets epidemier.

Därutöver är Schwarzer förbluffad över, att det är den politiska högern som är kritiker av det hon kallar vår tids fascism - islamismen. Hodja , Pro Köln

Men hon är en sällsynt fågel i vänsterflygeln.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.