29 oktober 2007

Den havererade asylpolitiken med mera

Mitt förra blogginlägg var framjäktat och misslyckat, så jag känner mig föranledd att göra ett nytt på samma tema men med några tillägg (diagrammet snott från Thoralf Alfssons blogg):

Över 90 procent av alla asylsökande saknar id-handlingar. Vi vet med andra ord inte vilka de är. Bland dem kan gömma sig efterlysta kriminella, krigsförbrytare och terrorister. Mot bakgrund av att över 20 procent av ensamstående män från forna Sovjet som söker asyl är kriminella, vad säger att det skulle vara annorlunda med ensamstående asylsökande män från andra länder? Det skulle ju kunna förklara överrepresentationen av asylsökande män i vår brottsstatistik.

* *
". . . enligt en undersökning från Stockholms Universitet så är det runt 100 000 unga tjejer i Sverige som i olika grad blir kontrollerade av sina familjer."

SR , Pelafadime.se

Om det stämmer, hur många manliga utövare av hedersförtryck i form av pappor, bröder och onklar finns det inte i så fall? 300 000? Klarar vi av så många? Fortsatt massinvandring från hederskulturer torde öka hedersförtrycket i vårt land och göra det än svårare att komma till rätta med. Invandring från hederskulturer har blivit en kvinnofråga. Men ingen feminist tycks se den kopplingen.

Merit Wagers blogg är full av exempel på hur asylsökande som lämnar felaktiga uppgifter om sig själva och som utan större risk för utvisning kan strunta i avslag på sina asylansökningar. Vi vet också att hälften av alla asylsökande från Irak återvänder dit på semester i väntan på permanent uppehållstillstånd. Frågan blir vilka som göms av flyktinggömmare? Det är i så fall mest barnfamiljer, som har svårare att hålla sig undan än ensamstående vuxna.

Regering och riksdag har ansvar för att lagen efterlevs. Asylpolitiken är ett exempel där laglösheten tillåts breda ut sig. Det finns till och med exempel där människor dömts till utvisning efter avtjänat straff, men stannat kvar i landet och begått nya våldsbrott. En genuint human asylpolitik är konsekvent och förutsägbar. Om Sverige skulle tillämpa den finska modellen, dvs. följa lagen, så skulle det bli känt globalt och asyl- och anhöriginvandringen minska drastiskt.

Det känns märkligt att sådana här resonemang skall rangera in en bland de "främlingsfientliga". Varför?

Paraplyprojektet , Abbas Razaii ,
DN , Thoralf Alfssons blogg

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.