17 oktober 2007

Ett nytt försök


Condoleezza Rice säger att nu är det dags igen att skapa en Palestinsk stat. Israel och palestinierna har gått med på att mötas i Washington i slutet av nästa månad för en konferens. Man tror att det finns möjligheter att lyckas komma överens denna gång.
För vilken gång i ordningen?
Det är redan olika meningar om riktlinjerna för mötet.
Israels premiärminister Ehud Olmert vill att förhandlingarna ska vara öppna när det gäller de "slutgiltiga bestämmelserna" såsom gränser, Jerusalems roll, israeliska bosättningar och palestinska flyktingar. Palestinierna vill emellertid inte delta i konferensen förrän de har ett dokument som är specifikt när det gäller dessa frågor och de vill ha en tidtabell för genomförandet av överenskommelserna.

Samma gamla vanliga visa!

Ännu en gång är Israel villig att ge utrymme och kompromissa och återigen vrångas de sk. palestinierna och vägrar att ingå i någon meningsfylld överenskommelse som tillåter Israel att existera i framtiden.

* *
Uppdatering av Knute: Al Hamatzav skriver om detta, Konferens med förhinder?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.