18 oktober 2007

EU vill hellre ha "medborgarråd" än folkomröstning


Toppmöte i Lissabon idag och imorgon om hur EU ska styras. Bland annat ska invandrings- och asylfrågor i fortsättningen vara underkastade EU:s lagar. Och då stängs riksdagens möjlighet att ändra lagarna.

"Det ska bli lättare att köra över länder. Medlemsländernas vetorätt försvinner på 62 områden. 105 nya frågor som EU har rätt att besluta över tillkommer," skriver två vänsterpartister i SVD, och kräver folkomröstning.

De har rätt i sak, men spelar bara för galleriet för att få folk att rösta på vänsterpartiet. I själva verket ligger EU i deras intresse, en sovjetisk superstat i full färd i socialistisk riktning med hjälp av miljöavgifter och regleringar av arbetsmarknaden.

Som jag tidigare skrivit, i andra europeiska länder är det socialistpartier och miljöpartier som är mest EU-entusiastiska. Låt dig inte luras av dessa ulvar i fårakläder. Sverigedemokraterna är det enda seriösa alternativet.

Jag överdriver inte när jag liknar Europaunionen vid Sovjetunionen. Lyssna bara på EU-kommissionens vice ordförande Margot Wallström:

"Under de senaste åren har vi utvecklat spännande metoder för att bättre lyssna till och fånga upp medborgarnas åsikter, bland annat genom medborgarråd.

Utan en lyhörd tvåvägskommunikation förblir den europeiska integrationen ett elitprojekt där en stor del av allmänheten känner sig avskärmad från EU-arbetet och riskerar att vända EU ryggen."

Är det inte avslöjande? EU bjuder in utvalda medborgare till Bryssel för att höra vad de har att säga, i stället för att låta Europas folk säga vad de tycker i folkomröstningar.

Medborgarråd? Låter förrädiskt likt arbetarråd = sovjeter. Och Högsta Sovjet, det är Europaparlamentet, medan Kommissionen motsvarar Politbyrån, inte ansvarig för någon, inte vald av någon.Länkar:
Så ge då folket äntligen möjlighet att rösta
Kontroversiellt fördrag granskas idag
Ohelig allians om EU-fördrag
Tiden börjar rinna ut för fördraget
EUs og Vore Mediers Tavshed om Euromediterranien-Eurabien

2 Kommentarer:

Anonym sa...

”Personligen vill jag inte ha någon folkomröstning, men jag skulle välkomna en smula större ärlighet om fördragets politiska tyngd. Det jag däremot verkligen skulle vilja ha är ett helt annat fördrag”, skriver Claes Arvidsson

Claes Arvidsson skrivande liknar en självmotsägelse. Alltså:
’Personligen vill jag inte få rösta om detta fördrag men jag skulle inte vela ha detta fördrag.’

Om vi vill att de s k ’Nej-kriserna (Frankrike och Holland) ska leda till en konstruktiv utveckling mot ett bättre EU då bl a gräsrötterna får påverka genom att uttrycka sin vilja och på det sättet känna en större samhörighet med EU då är en folkomröstning ett steg på vägen.
Ett annat väsentligt steg vore att pö om pö utveckla ett gemensamt språk.

Jean Moulin sa...

Pedagogiskt klargörande. Tack Knute.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.