29 oktober 2007

Falsk idyllNostalgitrippen är en pamflett från 1995 där den dåvarande Muf-ordföranden Fredrik Reinfeldt skrev:

"Sanningen är nog den att oppositionen blir framröstad mer på den sittande regeringens misstag eller tilltagande impopularitet. En del väljare vill ha något annat, eller några andra och byter därför parti, men det betyder inte alltid att de önskar några större förändringar."

Analysen är klockren, tycker Per T Ohlsson i Sydsvenskan.

Med andra ord är moderaterna inne på helt rätt linje när de försöker imitera socialdemokraterna, folk vill inte ha några större förändringar.

Är det alldeles säkert? Jag tror att folk röstade fram Reinfeldt som statsminister för att de ville ha förändringar i konservativ riktning. Men vad fick de? Mer invandring, skrotning av försvaret, abortturism, samkönade äktenskap, kvotering av kvinnor och invandrare, och mer sådan socialistisk/socialliberal politik.

Därför är det inte underligt att opinionssiffrorna är dåliga. Trots att finansminister Borg gör ett bra jobb och ekonomin går bra. Om de nya moderaterna inte går att skilja från socialdemokraterna kanske folk tycker att det är lika bra att rösta på originalet.

På tal om att ekonomin går bra. Säkert finns det människor som är missnöjda för att de måste jobba i stället för att gå på a-kassa. Men de röstade knappast på den borgerliga alliansen. I stället för att försöka fånga dessa människor borde regeringen inrikta sig på värdefrågor om de ska lyckas behålla makten.

I stället för sossarnas falska idyll borde de ta itu med verkligheten: bekämpa våldet och brottsligheten, strängare straff och så vidare. Och den verkliga vinnaren: stoppa invandringen, och i så fall verkligen göra det på riktigt, inte läpparnas bekännelse för att hålla sverigedemokraterna utanför riksdagen.

De som röstade på Moderaterna hade nog inte väntat att de skulle visa sig vara så fackföreningsvänliga. Facket stjälper mer än det hjälper. Facket krossade salladsbaren Wild’n Fresh i Göteborg, och arabiska städfirmors utnyttjande av afrikansk slavarbetskraft på svenska hamburgerrestauranger gjorde de inget åt, utan det var TV:s Uppdrag Granskning som fick göra deras jobb.

Sydsvenskan ; Sydsvenskan ; SvD ; SvD ; SvD

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Orera du på. Sverige kommer aldrig att stoppa invandringen. De som röstar på SD är fortfarande två procent.

Anonym sa...

Anonym skrev:
"Orera du på. Sverige kommer aldrig att stoppa invandringen. De som röstar på SD är fortfarande två procent."

Kan du inte förklara för oss andra vad du vet som inte vi vet? SD har väl fördubblat sitt röstetal vid varje val. Trots förutsägelser liknande din.
Grimbart

Anonym sa...

Orera du på. Sverige kommer aldrig att stoppa invandringen. De som röstar på SD är fortfarande två procent.

"Sverige kommer aldrig att stoppa ",
nä men invandringen stoppar snart Sverige.

Lite nervös kanske?

Anonym sa...

Sverige är en bildad stat och det är bara idioter och rednecks som röstar på SD. SD är i grund och botten samma skit som för tio år sedan.

Berit sa...

Tänk, det visar sig att tom. Rednecks ibland har rätt.

Knute sa...

Svenska moderaterna gör samma fel som det danska borgerliga regeringspartiet Venstre:

Partiet har som bekendt gjort alt, hvad det kan for at indynde sig hos velfærdsnarkomanerne i Danmark og indrette sig efter velfærdsjargonen.

http://liberalistik.blogspot.com/2007/10/flugten-fra-venstre.html

Knute sa...

På tal om det danska valkampen:

EU:s reformtraktat diskuteras inte fast den ska antas om några få veckor. Ett deprimerande faktum som inger oro inför det svenska valet om tre år. Värdefrågorna kommer i skymundan och det handlar bara om bidrag och om politikernas kändisskap.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.