16 oktober 2007

Fattigdom och klimat

"Global uppvärmning kommer att öka stressen i de fattigaste nationerna och göra det svårare för dessa nationer att försörja sig"
Det är den nye generalsekreteraren för United Nations , Ban Ki-moons utspel inför ett 80-tal statsmän.
"Global uppvärmning hotar vårt mål att utplåna fattigdomen i världen"

Men Ban Ki-moon har naturligtvis en lösning på problemet.
Det rika USA ska ge humanitär assistans till resten av jorden. Han säger att det blir nödvändigt med "ökade resurser" för att anpassa sig till klimatförändringarna. Vad han egentligen menar är PENGAR.
Hellre än att hjälpa till vid översvämningar, jordbävningar, torka!! och andra naturkatastrofer ska USA möta Olle i Grind och skicka pengar nu.
Det kommer inte att kosta särskilt mycket enligt klimatpanelen men om vi inte vidtar åtgärder nu "kommer förmögenhetsklyftan mellan nationer att vidgas" och det kan innebära ett hot mot allmän säkerhet.

Vilken massa trams!

För det första avtog all mätbar temperaturökning för ca tio år sedan och även då handlar det bara om en (1) grad högre än förra århundradet.
Algore har fått sitt pris så det borde vara nog.
Det är verkligen på tiden att man ger sig med detta fåneri och ägnar sig åt riktig vetenskap. Detta eviga tjatande om 2600 vetenskapsmän som är eniga och när man tittar närmare på saken är många av dem ortopeder, tandläkare, ingenjörer, ekonomer. Vetenskap avgörs inte genom omröstning.

Vad är jordens ideala temperatur? Kan någon tala om det för mig?

När jorden blir varmare avdunstar vattnet från jordytan och sjöar. Det gör att nederbörden ökar och blir det mera regn blir större ytor odlingsbara och vi får större skördar.
Dessutom tinar och värms marken i områden som annars varit frusna under sommaren och blir således också odlingsbara vilket ökar tillgången på föda.

Ban Ki-moon använder sig av skrämselpropagandan om global uppvärmning enbart för att försöka ändra inkomstfördelningen i världen.

3 Kommentarer:

Sivan sa...

Bra skrivet. Det får bara nog med hysterin. Hur kan man fullständigt dupera så många människor att de hänger sig åt denna enorma klimatdomedagshysteri

Anonym sa...

"Ban Ki-moon använder sig av skrämselpropagandan om global uppvärmning enbart för att försöka ändra inkomstfördelningen i världen."

Är det inte bra att världen blir rättvisare? Att ändra inkomstfördelningen i världen är väl något som alla borde ägna sig åt.

Berit sa...

Du kan väl inte mena att regeringar ska ha rätt att konfiskera privat egendom genom att avsiktligt ljuga?

Naturligtvis är vi alla positiva till och strävar för, att förbättra livet för jordens fattiga.

Miljömupparna är hänvisade till att skrämma lättlurade människor som tror att man ska kunna undvika vind och regn om man tar deras pengar och ger till andra. Det är kollektivismens dödsryckningar.

En världsomfattande konkurrenskraftig fri ekonomi är det enda som kan fortsätta att skapa ekonomiska framsteg för hela världen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.