28 oktober 2007

Genomskåda asylbluffen!Problemet med det uppenbara svenska hyckleriet om asyl och invandring är att inte bara asylrätten skadas opinionsmässigt utan att även invandringen i sig hamnar i vanrykte hos den nonchalerade allmänheten, men vem bryr sig om den?

Vad är det för människokärlek när man förutsätter att våra demokratiskt beslutade lagar är inhumana och att gömma asylsökande är höjden av humanism?

Antingen är det fel på systemet eller så är flyktinggömmarna arroganta besser-wissers.

Jag äcklas av nazism och rasism, men jag tänker inte vika mig för en massa virriga, falska låtsas-humanister, som inte erkänner att samhället måste styras av regler och om man inte - i den så kallade humanismens namn! - följer dessa, så är man helt underbar!

Det är man inte. Man tvingar hyggliga, känslomässigt normala plus intelligenta människor i lag med eventuella anti-demokratiska rasister. Nej, jag säger inte att Sd är det, det tror jag inte, men det vore inte helt missklädsamt om så kallade humanister övervägde den risken!

* * *

"De allra flesta av de asylsökande från forna Sovjetunionen saknar asylskäl. Rikspolisstyrelsen har uppskattat att cirka 15-20 procent av dem begår kriminella handlingar när de befinner sig i Sverige, men att mörkertalet är stort och att det kan röra sig om betydligt fler.

De allra flesta, 97 procent, söker asyl inne i landet och har då varken pass eller handlingar som styrker deras medborgarskap."

Polisen.se

Om så många asylsökande från forna Sovjet a) saknar asylskäl, b) begår brott, vad säger att inte samma siffror eller åtminstone delvis gäller för personer från andra länder? Det skulle kunna förklara den extrema överrepresentationen i brottsstatistiken för asylsökande.

"Mellan år 2001 och 2002 mer än fördubblades antalet asylsökande från de forna Sovjetstaterna, från över 2.800 till nästan 6.200. Förra året hade siffran sjunkit med några hundra. Nästan ingen av dessa visar upp några id-handlingar när de söker asyl och nästan ingen har asylskäl.

Bland dessa finns en grupp på runt 20 procent som ägnar sig åt brott. De flesta är ensamstående män i åldern 20-35 år.

I Sverige har de kontakt med etablerade kriminella nätverk, som består av ryssar som varit länge i Sverige. Dessa utrustar de nykomna med mobiltelefoner, bilar och bostäder. De som ingår i nätverken åker också själva till Moskva och Sankt Petersburg på 'rekryteringsresor', för att locka intresserade till Sverige."

DN

Finland och Sverige har samma asylpolitik.

Ändå utvisar Finland alla asylsökande som får avslag, medan Sverige i praktiken låter alla stanna.

Detta förklarar Finlands framgångar och Sveriges många problem. Svensk asylpolitik kännetecknas av att myndigheterna, regeringen och riksdagen struntar i att följa lagen, medan de kräver att t ex alla svenska bilister och skattebetalare följer den.

Om Sverige och asylpolitiken i EU:

"Sverige drar nu till sig människor som annars skulle söka asyl i andra europeiska länder. Jag anser att den största anledningen till Sveriges starka 'dragningskraft' står att finna i det beslut som togs år 2006 att bevilja uppehållstillstånd åt ett stort antal asylsökande som hade fått avslag på sina ansökningar. Detta beslut av Sveriges regering blev en öppen inbjudan och den signalen spreds snabbt överallt både i Europa och utanför Europa. Om Sveriges regering skulle besluta att, på ett eller annat sätt, strama åt asyllagstiftningen t.ex. genom att minska försörjningsstödet till de sökande; genom att snabba upp utvisningen av dem som inte beviljats uppehållstillstånd eller genom att snabba upp hela asylprocessen, då skulle det omedelbart avspegla sig i antalet asylsökande, som skulle minska drastiskt."

MFO

Merits Blogg

MFO

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Så du menar att de som gömmer flyktingar i Sverige är dumma? För att de anser att svenska staten har gjort fel?

Jean Moulin sa...

Menar du att de som söker asyl men återvänder till Irak på semester har asylskäl?

Anonym sa...

Ett intressant inlägg! (Ska läsa det en gång till, senare, och fundera.)

"Anonym": Med dumma antar jag att du avser blåögda och lättlurade. Det råder väl med tanke på fakta här inget tvivel om att det kan vara så. Har du något som motsäger det som redovisas här, eller?!?

Anonym sa...

Vad har människan på huvudet???

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.