26 oktober 2007

Göteborgare säger nej till moské


Så kommer moskéen att se ut när bygget är klart. Snart tas det första spadtaget.

Trots att Sveriges muslimska stiftelse fick bygglov för moskén på Ramberget redan för 16 år sedan var det först i våras, då Saudiarabien gick in och finansierade bygget, som planerna kunde ta form på allvar. I vår ska bygget starta. Men i sista stund försöker nu sverigedemokraterna i Göteborg stoppa bygget.

- Den kommer att störa den svenska stadsbilden och dessutom tror vi att folk i området inte vill ha moskén där, säger sverigedemokraten Mikael Jansson. Ramberget.com

Många muslimer i Göteborg vill inte heller ha moskén och menar att saudiska myndigheter på det här viset köper sig inflytande över Göteborgs muslimer och att stiftelsen som nu väljer att ta emot pengarna hamnar i en beroendeställning. Den saudiska tolkningen av islam är sträng och konservativ. Bland annat liberala och feministiska muslimer är mycket skeptiska till saudiska pengar.

Inte konstigt att de är skeptiska med tanke på att det förekommer chockerande kvinnohat och våldspropaganda i många moskéer. I Norge till exempel går de flesta muslimer inte till moskéerna på grund av de skurkaktiga imamernas uppförande. Veritas Universalis

Svenska myndigheter sover som vanligt och drömmer att Sveriges muslimska stiftelse skulle vara representativ för Göteborgs muslimer. Det är det gamla vanliga socialdemokratiska beteendet att bara räkna med kollektivet och strunta i individuella åsikter.

"Klädda i kostym och slips äntrar en delegation om fyra män från det saudiska finansdepartementet Römosseskolans aula i Angered utanför Göteborg. De har kommit för att skriva kontrakt med Sveriges Muslimska Stiftelse.

- Vi vill att muslimerna ska få en officiell plats att utöva sina religiösa handlingar på i Göteborg. Vi vill inte att de ska vara på undanskymda platser, säger Saleh al-Rechadi, som är direktör på saudiska finansdepartementet." Sveriges RadioMoskéen på Hisingen blir den första i Sverige som helt och hållet finansieras av en annan stat. Som sagt, sover svenska staten? Detta är en skandal, en inblandning av en annan stat i Sveriges inre angelägenheter. Saudiarabiens officiella ideologi wahabismen predikar jihad och terrorism i moskéer världen över, aktiviteter som finansieras med saudiska oljepengar. Vi blir köpta av en ideologi som är fientlig till vår frihet och demokrati.

"I de moskéer som Saudiarabien har betalt vill de naturligtvis utnämna riktigt hårdföra fundamentalistiska imamer." Spydpigen

Enligt länsstyrelsen kan Sverigedemokraterna inte själva överklaga bygget. För att göra det måste man vara sakägare, alltså grannar eller andra som påverkas direkt av beslutet. De kan i princip överklaga ända till byggnaden är klar.
- Det kom in något överklagande från en granne för länge sedan men det avslogs. Vad jag vet har det inte kommit något efter det, säger Jonas Lidelius, jurist på länsstyrelsen. Ramberget.com

Länsstyrelsen kanske inte är rätt instans. Detta borde vara ett fall för regeringen, men den vill förstås inte. Inte heller Sveriges islamvänlige justitiekansler Lambertz. Kan Sveriges grundlag vara till hjälp? Säpo?

Extremistisk litteratur som används i moskéer framställs av ministerier tillhörande den Saudiska staten. Fyra pamfletter utgivna av "Ministeriet för islamiska angelägenheter" presenterades för brittiska muslimer år 1998 av Kong Fahd, som är den nuvarande härskarens föregångare. Pamfletterna framställdes i en stor upplaga och märktes "till gratis distribution - inte till salu". Copenhagen Institute Blog

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.