21 oktober 2007

Konstigt att det finns politikerförakt!"Tycka vad man vill om det, men svenska folket har röstat nej till EMU. Nu tänker däremot våra politiker - med undantag av Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Junlistan samt en folkpartist och några centerpartister - att driva igenom det nya EU-fördraget där det är inskrivet i lag att euro är EU:s valuta."

Kulturrevolution

EMU-omröstningen betydde alltså ingenting! Så respekterar regeringen och sossarna folkviljan!

* *2001 beslutade EU-domstolen att EU hade rätt att undertrycka kritik av unionens institutioner och politiska ledare.

"Den engelska ekonomen Bernard Connolly avskedades 1995 som EU-tjänsteman för att han skrivit en kritisk bok om den europeiska integrationen The Rotten Heart of Europe.

Connolly hävdar att allt han sagt och skrivit skedde i enlighet med hans anställningskontrakt, eftersom han inte avslöjade någon hemlig information i samband med hans arbete vid kommissionen. Boken skrevs helt och hållet på hans fritid. Dessa fakta har inte ifrågasatts.

Målet har nu behandlats i alla instanser och EG-domstolen kom med det slutliga utslaget 2001 03 06. EU:s högsta rättsliga instans konstaterade i domslutet att kommissionen hade rätt att avskeda Connolly för hans kritik mot kommissionen i syfte att skydda andras rätt och att straffa individer som skadar institutionens anseende och rykte. Fallet gäller således inte enbart personer som arbetar inom EU-byråkratin utan även andra EU-medborgare."

Nej till EMU

Visar inte detta än en gång på EU:s totalitära tendens?

2 Kommentarer:

Berit sa...

Har inte svenska regeringar i konsekvensens namn gått emot alla folkomröstningar?

Jean Moulin sa...

Kärnkraftsresultatet respekterade de väl? Blir osäker.

Däremot inte nejet till högertrafik.

Folkomröstningsresultat borde ha en begränsad giltighetstid på säg 20 år, dvs. en generation.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.