21 oktober 2007

Kravaller i Amsterdam


TT: "För sjätte natten i rad pågick oroligheter natten till söndagen i en invandrartät stadsdel i Amsterdam. Enligt polisen stacks flera bilar i brand sent på lördagskvällen.Oroligheterna startade efter att polis förra helgen sköt ihjäl en man med marockansk bakgrund som hade knivhuggit och skadat två poliser.

Den 22-årige mannen hade behandlats för psykiska problem, och hade tidigare blivit utfrågad om kontakter med islamiska militanta med kopplingar till den holländske filmaren Theo van Goghs mördare."

Google

Detta är mig veterligen allt som svenska massmedier rapporterat om dessa händelser.

Hade antagligen helt missat det om det inte vore för Blog.vdare (se film på länken!): VDARE

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Hvorfor skal hollænderne ikke have ballade?
De har selv gjort alt for at få det.
De ligger så skidt, som de selv har redt.

falkeøje

Anonym sa...

SvD vidarebefodrar TT-nyheten:

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_514615.svd

Visst har du rätt, svensk media mörkar alltid om sånt här. Hörde av mig till samtliga stora tidningar om att dom borde rapportera om upploppen i Utrecht tidigare i år. Inget svar...

Därför är det desto viktigare att ni rapporterar om utländska händelser. Läser alltid era inlägg om utländsk politik med stort intresse.

Vore kul om ni blev pingade på dom stora tidningarna lite oftare. Det är bra om så många som möjligt tar del av er research.

Jean Moulin sa...

Hade förstås ingen aning om Utrecht. Undrar vad mer man inte har en aning om? Självklart kan det ibland kan det vara ens eget fel, men jag ser minst en hel nyhetssändning i svensk tv per dag plus tittar alltid en stund på CNN. Vidare läser jag alltid DN - första delen och kulturdelen och ibland en enstaka artikel i Ekonomidelen (plus Economist och Affärsvärlden på jobbet). Ofta bläddrar jag som hastigast igenom kvällstidningarna, fast läser dem mer noggrant på nätet.

VDARE är min startsida, vilket jag insett är oumbärligt.

Jean Moulin sa...

Hej Falköga! Märkligt att kravaller heter ballader på danska.
Ballader brukar vara stillsamma (rolige!), men det är ju sällan eller nästan aldrig en kravall.

Ja, man kan se "balladerna" i Amsterdam ur olike måde (heter det så?), dvs. visst är det den suicidale immigrationspolitik som
Holland haft (di har 1 miljon muslimer, dubbelt mot Sverige)som är den yttersta orsaken till "balladerna", men å andre sidaen: otakk är verdens lön. Di har ju inte direkt varit taskige (elake) mot muslimerna, ändå all denne skidt (balladerna och våldet mener jag).

Anonym sa...

Hej Jean Molien
Jeg forstår ikke helt, hvad du mener, men, islamistene er en fare for vort folk og skal bekæmpes.
Koste hvad det vil.

falkeøje

Jean Moulin sa...

Var osäker på om du menade att holländarna fick skylla sig själva för att de var så elaka mot muslimerna (som en halal-hippie skulle påstå), eller om du menade att de fick skylla sig själva på grund av sin tidigare för liberala invandringspolitik.

Men nu fattar jag vad du menade och instämmer.

Knute sa...

Den holländska staten betalar inte längre för författaren och debattören Ayaan Hirsi Alis säkerhet!

Denna holländska islamkritiker har sedan mordet på filmregissören Theo van Gogh år 2004 levt med konstanta mordhot, vilket självfaller kräver beskydd.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.