15 oktober 2007

Kulturkrock


Sverige är bäst i Europa på att hjälpa invandrare till rätta visar en ny EU-studie. Men hur ser integrationen ut i verkligheten?

"Vi har varit bra på att stifta lagar så att det ser snyggt ut i till exempel en sådan här jämförelse. Men bara för att vi är bäst på papper betyder inte det att vi är bra. Vi har stora invandrargrupper som lever isolerat och där har integrationen misslyckats," menar Ulf Bernitz, professor i europeisk integrationsrätt.

Integration betyder blandning, att smälta samman, men det har vi inte sett mycket av. Och det är i första hand islams fel, inte bristande välvilja från svenskarna. Det är islam som är rasistiskt och förbjuder muslimerna att beblanda sig.

Det känns inte särskilt trendigt att vara politiskt korrekt när man inser hur integrationen ser ut i verkligheten. Att kvinnor måste bära slöja för att inte riskera bli våldtagna. Men i tidningar och TV får man inget veta.

Om staten inte längre kan beskydda oss förlorar den sin legitimitet. Varför är alla polisstationer obemannade? Oviktigt för makthavarna, de har ju privatchaufför och livvakter.

Opinionsundersökningar visar att trots den hätska debatten om islams våldsamhet och kvinnofientlighet är kvinnor positiva till "flykting"-invandringen. Unga kvinnliga akademiker är de som är mest toleranta. Inte så konstigt eftersom de invandrare de lär känna på universiteten och jobben oftast är välutbildade och trevliga. Statistiskt sett är risken inte så stor att de skulle möta ett våldtäktsgäng i någon gångtunnel.

Den kvinnliga toleransen i det svenska systemets repressiva tappning, vi får väl hoppas att den kommer att få patriarkerna och deras söner att överge sin hederskultur. Vi är ju så övertygade om den svenska modellens förträfflighet. Den kristna snällheten kommer att segra.

Sverige, världens största socialbyrå. Vad spelar integration för roll när det bara är att hämta pengar i ett hål i väggen?


Monokultur skriver om EU-rapporten om integration: "Det finns ett hav av likgiltiga undersökningar som levererar bränsle till godhetsindustrin. Och när man är god är verkligheten likgiltig."

Snaphanen: "Att Sverige “familjesammanför” över 40 000 om året, delvis analfabeter, till en arbetsmarknad med en betydligt högre arbetslöshet än Danmark, säger något om vad denna rapport menar, när de använder ordet “integration”. Författarna kunde passande börja att integrera sig själva med verkligheten, innan de släpper ut sådana orgier av politiserande manipulationer."

13 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Mycket bra bloggning.

Manar till efterföljd. Skall börja skriva kortare och snärtigare.

Jean Moulin sa...

Fjordman har skrivit mycket bra om detta och allt möjligt annat. T ex om den anti-vita rasismen i Europa.
(Återkommer med Fjordman-länkar.)

Ang. muslimkramande svenska kvinnor, så får de skylla sig själva om de utsätts för det ena och det andra.

Men det tycks inte bekomma dem att det drabbar deras medsystrar. Det är inte kvinnoförtryck och våldtäkter i sig som tycks vara problemet för dem, så länge det utövas av utomeuropeiska, patriarkala invandrare. Riktiga män i stället för effeminiserade europeiska velpottor.

Hade de verkligen varit för "kvinnofrid", så skulle feministerna stå på barrikaderna med Sd och kräva att stopp för invandring från hederskulturer!

Det är bara när vita män och kristna utövar kvinnoförtryck som de protesterar.

Konstigt att så få kvinnor få nobelpris?

Anonym sa...

Sverige “familjesammanför” över 40 000 om året? Vart har du fått den siffran från?

Berit sa...

Till anonym.
Klicka på det röda ordet Snaphanen så kommer du till dennes blog.
Där refererar han sina siffror från
The Index Group, det är ett nätverk på över 20 organisationer ledda av British Council and Migration Policy Group med forskningspartner vid Sheffield University och the Universite Libre de Bruxelles.
British Council & MPG
En svensk organisation finns också med i gruppen.
Hoppas du hittar uppgifterna.

Anonym sa...

Dom sifrorna stämer ju inte. Migrationsverket säger:"

26 668 personer fick uppehållstillstånd på grund av familjeanknytning. Av dem var
3799 anhöriga till personer som fått uppehållstillstånd av flyktingskäl, skyddsbehövande i övrigt eller av humanitära skäl."

3799 är inte samma sak som 40000. De flesta av de 26668 är anhöriginvandring från norden och resten av europa.

Knute sa...

26 668 personer anhöriginvandring förra året. I år har den redan fördubblats (118 procent).

Hur ska det gå till att begränsa anhöriginvandringen? Svårt problem.

Kärleksinvandringen slår nya fantastiska rekord, 14 000 personer redan under detta år.

Hur förhindra sken- eller tvångsäktenskap? I Danmark har man löst det med att man måste vara minst 24 år för att importera en make/maka från ett icke-EU-land.

http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=1626810

Anonym sa...

26 668 personer anhöriginvandring förra året. MEN den största delen från norden och europa. Anhöriginvandring från EU-länder kan vi aldrig stoppa eftersom EU medger fri rörlighet inom EU.

Anonym sa...

Knute: Mellan januari och augusti sökte drygt 5 000 personer uppehållstillstånd för att återförenas med en anhörig bosatt i Sverige. Det är 118 procent fler jämfört med samma period i fjol.

Inte 118 % på 26 668 som är den totala anhöriginvandringen som även innehålller kärleksinvandringen.

Dags att hålla koll på dina siffror.

Knute sa...

Anonym, vi får facit när året är slut. Det rör sig om många människor, fler än Sverige har råd med.

Anonym sa...

Knute: är det något som kostar pengar i detta land är det alla Skattefuskare som kostar staten runt 133 miljarder. 66 miljarder är svartarbete. Detta borde vara något att rikta in sig på istället för invandringen som kostar runt 5-9 miljarder varje år. Det är ju faktiskt så att inför kommande generationsväxling behöver vi ÖKA invandringen för att klara sysselsättningen.

Knute sa...

Den siffra du kallar skattefusk motsvarar ganska bra vad invandringen kostar.

Anonym sa...

Inte alls. Vilken källa har du fått dom uppgifterna från? Länka gärna dit.

Knute sa...

Samma diskussion pågår på

http://everykindapeople.blogspot.com/2007/10/invandrarfrgan.html

kolla där!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.