15 oktober 2007

Landsförrädisk kristofobiBarnen på förskolorna i Filipstad får inte se kyrkans julkrubba på första advent.

Ingen religion i skolan, jaså, i praktiken betyder det mer islam och mindre kristendom. Islamiska slöjor är tillåtna i skolorna, är det konsekvent? Religiösa symboler för kvinnoförtryck och brutal sharia-lag. Tro inte annat än att imamerna hånskrattar åt oss när vi gör oss försvarslösa genom att ta bort tio Guds bud och Jesu Bergspredikan.

Det är överdrivet politiskt korrekt att förbjuda skolbarn att gå i kyrkan. Vi har till och med fått höra en biskop uttala att han inte vill ha skolavslutningar i kyrkor, synd om de muslimska barnen, att tvingas uppleva stämningen med stearinljus och musik, tyckte han. Inte att undra på att folk blir förbannade.

Skolminister Björklunds förslag att motarbeta fundamentalism i religiösa skolor är bra. Bland annat innebär det att en biologilärare inte ska få presentera skapelseberättelsen som likvärdig evolutionsläran.

Men varför ska kristna skolor motarbetas om det egentligen är de jihadistiska muslimska skolorna man vill komma åt? Löjligt att tro att det går att motarbeta islam genom att motarbeta kristendom.

Påminner om det politiskt korrekta förslaget att tvinga alla flickor att göra gynundersökning bara för att kolla om de somaliska flickorna har blivit "omskurna", för att använda ett förskönande ord för något så hemskt.

Resultatet blir att alla lagförslag faller platt till marken och inget blir gjort åt islamiseringen. Däremot sprids en fulhetsstämpel på kristendomen.

Vad är detta annat än att förråda vår europeiska civilisation och judiskt-kristna kultur, och bana vägen för islamofascism?Kristendom är en godartad religion. Att motarbeta den är att såga av den gren vi sitter på. Även ateister borde inse det. Sam Harris, författaren av "The End of Faith", skriver:

"Religioner är inte likadana, och några religioner stimulerar mer till våld än andra. Jämför islam med den indiska religionen jainism, som predikar icke-våld, och som Ghandi var inspirerad av. Ju mer fanatisk anhängare av jainismen du blir, desto mindre våldsbenägen blir du. Du kan aldrig få en jainist till att bli självmordsbombare. Massor av religioner existerar mellan dessa två ytterpunkter. Vi blir vilseledda av att vi använder samma ord, religion, till att beskriva fenomen som är mycket olika, lite som med sport, något är farligt, något är det inte, några religioner är godartade, andra är det inte."

Det går inte att dra alla religioner över en kam. Det är inte "rasistiskt" att kritisera islam. Man måste skilja mellan sak och person.

Dödshot efter stoppade kyrkobesök
Religiös undervisning förbjuds

10 Kommentarer:

Anonym sa...

Och Mahatma Gandhi mördades av en....?

Genom världshistorien har fruktansvärda övergrepp begåtts i alla religioners namn. Det är till och med rimligt att anta att betydligt fler människor mist livet på grund av Bibeln än på grund av Koranen. De österländska religionerna är förvisso mindre våldsbenägna generellt, men det enda raka är naturligtvis att verka för ett minskat inflytande av alla religioner i framtiden.

Anonym sa...

Du har missförstått Björklunds förslag. Föräldrar kan faktiskt ta sina barn till Kyrkan eller annan religös plats, det är iten förbjudet.

Knute sa...

Gandhi mördades inte av en jainist i alla fall.

Hinduismen är en i stort sett pacifistisk religion men den har många riktningar, även krigiska.

Framförallt har hinduerna lärt att försvara sig efter att ha utsatts för kontinuerligt folkmord från muslimsk sida, det rör sig om hundratals miljoner mördade hinduer under de senaste tusen åren.

Vilket visar hur okunnig och relativiserande "Anonym" är. Islam har orsakat mycket mer elände än någon annan religion.

Anonym sa...

I går kväll visades en bönesamling i en moské, där kvinnorna var för sig (i övre salen, eller?) och männen för sig. Reportaget gav ingen kritisk syn överhuvudtaget, utan gav bara positiva kommentarer om religionen islam. Borde inte programmet anmälas till jämställdshetsombudsmannen JO?

På Uppdrag Granskning är man också rätt dhimmifierade. Alla verkar vara dhimmifierade miljöalarmister i dag. Hjälp!!

Jean Moulin sa...

Knute sätter fingret på den ömma punkten: "Men varför ska kristna skolor motarbetas om det egentligen är de jihadistiska muslimska skolorna man vill komma åt? Löjligt att tro att det går att motarbeta islam genom att motarbeta kristendom."

Hear, hear!

Vi européer och även judar skall avstå från den kultur vi skapat bara för att muslimer kommer hit och fumlar till allt.

Hade det inte varit för darrhänta åldringar som missar när de skall omskära, så hade vi aldrig haft en debatt om omskärelse av smågossar.

Fast jag är ändå emot det, men hade jag varit det om det inte varit för alla absurda exempel på misslyckad muslimsk omskärelse?

Hade jag ens varit medveten om frågan?

Anonym sa...

"Vilket visar hur okunnig och relativiserande "Anonym" är. Islam har orsakat mycket mer elände än någon annan religion."

Men Knute. Du som är så kunnig kan väl svara på detta: Om kommunismen mördat fler än nazismen så är alltså kristendomen som nazism och islam som kommunism!? Att islam har orsakat mer lidande raderar väl inte lidandet som kristendomen har orsakat? Eller?

Frågan om att kyrkobesök på skoltid ska stoppas drivs inte av muslimer utan av ateister/humanister. Läs på...

Knute sa...

Svar till Fröken:

Håller om att lidandet islam har orsakat inte raderar lidandet som kristendomen har orsakat.

"Frågan om att kyrkobesök på skoltid ska stoppas drivs inte av muslimer utan av ateister/humanister."

Drivs till och med av "kristna" biskopar... Man har vikit sig för islams aggressivitet och pratar hellre om samarbete än om att omvända muhammedaner.

Som Magnus sa, "Alla verkar vara dhimmifierade miljöalarmister i dag. Hjälp!!

Knute sa...

"Jag instämmer till fullo i kravet från socialdemokraterna och hela den borgerliga alliansen att kristna friskolor skall förbjudas. Det är ju hemskt vad som där pågår med undervisning om Jesus, korset, korsfästelsen, uppståndelsen, en tom grav och tio Guds Bud. En del friskolor har till och med morgonbön och det vet man ju vad sådant medför för små barn. Däremot kan jag inte begripa och acceptera att muslimska friskolor skall inbegripas i förbudet, de är ju inte ens religiösa så vitt jag vet, men efter vad jag har förstått och hört, har regeringen tagit sitt förnuft till fånga och undantar de muslimska friskolorna från detta undervisningsförbud."

http://kurtlundgren.webblogg.se/1192421756_trosbeknnelse_fr_klim.html

Anonym sa...

"Drivs till och med av "kristna" biskopar... Man har vikit sig för islams aggressivitet och pratar hellre om samarbete än om att omvända muhammedaner."

Fel igen...
Som jag sa så drivs frågan av ateister/humanister och dom har knappast vikit sig för någon islamistisk aggressivitet. Om du kollar in ateistiska/humanistiska frågor så handlar många utav dom om islam. Men insikten om att det är de kristna värderingarna som av gammal vana tas emot med öppna armar och inte ifrågasätts är det som är mest skrämmande. Kyrkliga skolavslutningar ifrågasätts INTE pga muslimer utan pga av den sunkiga kristna värdegrund som ligger bakom och tillåts pådyvlas skolbarn.

Knute sa...

Fröken,

ateister/humanister är naturligtvis motståndare till både kristendom och islam, men man måste nyansera, religionerna har olika farlighetsgrad, som citatet av Sam Harris visar.

Feghet och fruktan för islam spelar också in. Det är lättare att ge sig på kristendomen, vilket är ganska onödigt eftersom den är en sekulariserad religion, både i teorin och nu för tiden för det mesta i praktiken. I teorin därför att Jesus bestämt skilde mellan politik och religion.

"Mitt rike är inte av denna världen.
Ge åt kejsaren vad kejsaren tillhör och åt Gud vad Gud tillhör."

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.