26 oktober 2007

Landskrona: demonstranter stormade in på socialen

Se WEBB-TV


Helsingborgs Dagblad, Sydsvenskan

Har Landskronaposten nu tagit på sig uppgiften att göra reklam för demonstrationer? Man vidarbefordrar glatt att att "i morgon (läs fredag) samlas vi i stadshusets foajé klockan 10. Då kommer samtliga albanska skolbarn och gymnasieelever också att vara på plats. Vi räknar med att bli omkring 100, säger Igball Zenelli."
Finns det ett demonstrationstillstånd för denna aktion? Annars är det väl på gränsen till uppvigling som LP sysslar med. Landskroniten

- Vart fjärde barn i Landskrona har bidragsberoende föräldrar. Detta är en social bomb som snarast måste desarmeras, säger Folkpartiets Torkild Strandberg.

- Bidragsberoendet passiviserar människor och gör dem ofria. Att vara beroende av politiska beslut och anslag för sin försörjning är i hög grad en ofrihet. Bidragsberoendet gör också att viktiga resurser tas från angelägna områden till att försörja människor, som i de flesta fall skulle kunna försörja sig själv.

Landskrona direkt

Under ett budgetmöte i kommunfullmäktige lämnade Mecide Özer (s) mötet, "efter det att sverigedemokraternas rasistiska skrivningar i partiets budgetskrivning passerat i det närmaste obemärkt."

Kommunstyrelsens ordförande, Torkild Strandberg, (fp), är oförstående till kritiken.
- Jag tog upp de här frågorna och betonade alla människors lika värde, förklarar han dock utan att tillägga att det var först efter det att Mecide Özer lämnat salen och han blev informerad om det inträffade som han tog upp ämnet från talarstolen.

- När i debatten inlägget kommer spelar ingen roll och jag kan inte rå för att Mecide Özer då hade lämnat salen, påpekar Torkild Strandberg som inte ser några svårigheter att rösta för förslag ställda av sverigedemokrater som i sin budgetskrivning bland annat hävdar att, ”Försöken att omvandla Landskrona till en mångkulturell stad har lett till en ökning av motsättningar, kriminalitet, otrygghet och sociala och ekonomiska problem”.

- Nej. Ligger deras förslag i linje med vad vi själv tycker och föreslår så röstar jag för dem, betonar Torkild Strandberg.

Landskrona direkt

Jag håller med, Sverigedemokraternas uttalande var inte rasistiskt, utan beskriver verkligheten i Landskrona och många andra ställen.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Den där Strandberg verkar ju vara riktigt bra! Batongliberal som försvarat Sd flera ggr. Det verkar finnas en del såna vettiga lokalpolitiker i Skåne, eller har jag fe`? Synd att deras röster inte hörs upp till Stockholm bara.

Knute sa...

Landskronamodellen liknar situationen i Danmark, med Sverigedemokraterna som stödparti till det borgerliga styret.

Men jag har mina tvivel om att det skulle inträffa på riksplan i Sverige efter nästa val om Sverigedemokraterna blir vågmästare. Risken finns att det blir den tyska modellen med en koalition mellan Fredrik och Måna.

Anonym sa...

Ironiskt nog så finns det nog bara en väg om Sverige ska förbli Sverige och det är om SD får 51%? Men men vet aldrig kanske Svenskarna har vaknat upp tills år 2010? Förlåt om jag drömde lite....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.