22 oktober 2007

Malou von Sivers vs Ayaan Hirsi Ali


Malou von Sivers är bekymrad för våra "fördomar" mot islam.

TV4

Jag frågar mig vad hon menar med "fördomar": att utifrån fakta ta avstånd från islam eller att göra det utifrån okunskap? Jag tror att svaret är "strunt samma". Den som utifrån fakta tar avstånd från islam visar lika mycket "fördomar" mot islam som den som gör det utifrån okunskap. Det som skall bekämpas är alltså inte okunskap utan avståndstagandet från islam och att vara emot fortsatt muslimsk massinvandring.Ayaan Hirsi Ali, f.d. muslim, har svängt från att skilja mellan extrema muslimer och moderata muslimer till att mana till kamp mot islam i alla former.

När hon i en intervju i marknadsliberala Reason får frågan om hon tror Islam kan bidra till samma positiva förändringar som när protestantismen bidrog till kampen mot slaveriet i USA eller katolicismen till kommunismens fall i Polen, så svarar hon kategoriskt:

"Bara om Islam besegras. För nu har islams politiska, expansionistiska sida övertaget mot sufierna, ismailiterna och de fredssökande muslimerna.
- Menar du inte islamsk extremism?
- Nej. Islam, punkt slut. När det besegrats, först då kan det mutera till något fredligare.Det är svårt att ens tala om fred. De är inte intresserade av fred."


View from The Right

Tolka det lite motsägelsefulla hur ni vill, men ställ er också frågan:
Vem vet bäst vad hon talar om: Ayaan Hirsi Ali eller Malou von Siwers?
Ayaan Hirsi Alis syn på islam
här.

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Haha, tiden börjar springa ifrån TV 4-dönickarna. No Shit-generationen är här.:)

"Bra" bild på Malou du hittade...:)

Jean Moulin sa...

Ja, hon ser bekymrad ut, vilket hon ju ibland gör.

Anonym sa...

Här är en bra artikel som tar upp tokliberalernas förhållande till islam:

http://www.kristianstadsbladet.se/article/20071009/OPINION/710090004/1023

Anonym sa...

Hoppsan, länken blev visst rumphuggen! Här är den:

"Slöja över liberala ögon"

http://www.kristianstadsbladet.se/article/
20071009/OPINION/710090004/1023

Anonym sa...

Läs bloggen Nihonshud utmärkta sågning av TV4:
http://nihonshu.blogsome.com/2007/10/22/tv4-propaganda/

Jean Moulin sa...

Tack Kurt för bra länk till artikel ur vilken jag citerar: "Islamism är oförenligt med demokrati och västerländska liberala värderingar men fullt förenligt med islam som den praktiseras i större delen av den muslimska världen.( . . .)
Om nu dessa åsikter inte är representativa för dem som av media och politiker utnämnts till 'vanliga muslimer', var är i så fall protesterna från 'vanliga muslimer' mot de som säger sig representerar dem? Var är protesterna mot antisemitismen, homofobin och kvinnosynen? Var är demonstrationerna och namninsamlingarna?"

Borsett från några fåtaliga, modiga muslimska eller ex-muslimska invandrarkvinnor, och en enstaka man vars namn jag inte minns, plus han den danske som myntade "halal-hippie", så är det helt tyst.

Jean Moulin sa...

Nihonsju ny rolig bekantskap. Uttrycker precis vad jag tycker, men tyvärr bättre.

Framför allt uppskattar jag hans/hennes distinktion mellan TV4 och SVT:

”Mer ’tycka’ än TV4 får man leta efter. Det känns som att oavsett hur illa SVT än är i något lyckas TV4 alltid med bedriften att bli tusen ggr värre - framförallt i samhällsvetenskapliga frågor. (. . .)
TV4 är halahippisarnas bäste vän, occidentofobins röst i Sverige. Tillskillnad från SVT som har en massa usla PK-program som tex Existens där div religiösa tokar obesvarat får predika om sina religioner har TV4 sina nyhetskanaler, intervjuer och reportage. Dvs de smyger in sin jävla propaganda på folk med betydligt större styrka än SVT”

Visst är det så! TV4:s målgrupp är den självgoda, välgympade medelklassen och kvinnor. (Det skulle vara intressant att få veta om det stämmer.)

SVT vänder sig lite mer till kritiskt tänkande tittare, även om man ibland eller ofta propagerar på samma sätt och för samma saker som TV4.

Jag tror många kvinnor identifierar sig med Malou von Sivers, vilket förmodligen är en del av strategin. Sedan har vi det småputtrigt halal-hippie-aktiga präktighetsäckliga morgon-tv med vinprovning och ladiladi. Inget ont om Steffo (”Sprit” är en toppenbok), han är säkert jättetrevlig, men det blir. . . ja, nån typ av självbelåtenhetsvarning ändå. Tyvärr. Om TV4 var en film, så skulle den få max 2 stolar. . . eller en kanske.

Grue sa...

Bra analys av fyran. Vet att unga är deras målgrupp också (som alla reklamkanaler). Steffo är fruktansvärt självbelåten om du frågar mig - "Steffos lustjakt" var nåt i hästväg.

Kombinationen av vinprovning, tramsprogram och ytlig politisk korrekthet är motbjudande. Tycker det är en trend att ju oseriösare på andra områden, desto oseriösare samhällsjournalistik. SvD och SvT är t ex mer objektiva än Fyran, Expressen och AB. DN börjar bli mer och mer av en skvallertidning och då faller också objektiviteten som en sten.

Av mig skulle fyran högst få en pall...

Anonym sa...

Jag är inte så bildad i ämnet men jag anser att detta visar sanningen på ett bra sätt. Jag bor i det väldigt muslimska ryd, Linköping. Jag tror att anledningen till att folk är så accepterande när det gäller det Islams spridning i Europa är att de bara tänker på sitt egna rykte, ingen vill ju framstå som en rasist eller liknande. Ingen vill vara fördomsfull. Men Islam har byggt sitt rykte, och ärliga och något vetande människor vet att många muslimer verkligen förlitar sin tro på en religion som är FÖR kvinnoförnedring och religös slakt och även känd för barnmisshandel och tvångsäktenskap. När ska folk lära sig att det inte är fel att ogilla Islam, när ska folk sluta vara rädda för att framstå som rasister? Bara en okunnig idiot skulle kalla mig rasist efter att ha läst detta. Att ogilla Islam är inte att ogilla araber, jag bryr mig inte om muslimen i fråga är arab eller av europeiskt blod... Det är inte fördomar, det är det ryktet de har gett sig själva, och det förbättras inte. Jag går gymnasie utbildning i Linköping, jag kommer att forska djupare i det här med invandrarpolitik, Muhamed har blivit ett av sveriges vanligaste namn, det kan knappt kallas för Sverige längre.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.