19 oktober 2007

Minaretstrid i Schweiz

Norr om den schweiziska huvudstaden Bern i den idylliska alpdalen hörs klangen av koskällor.

Men i byn
Wangen
är invånarna oroliga för att det fridfulla ljudet skall dränkas av muslimska böneutrop från en planerad minaret.


Redan nu är tillströmningen av bilburna turkiska muslimer på helger för att besöka byns moské så stor att trafikbullret upplevs som störande av byborna.Och nu riskerar den fridfulla schweiska idyllen störas av böneupprop som skulle höras i hela dalgången.

Inte bara Schweiz utan hela Europa blir alltmer muslimskt - eller islamiserat, som man också säger. Med EU:s minst 18 miljoner muslimer, så är det ofrånkomligt. Enligt Guardian finns 300 000 muslimer i Schweiz, enligt BBC 350 000.

Det är svårt att få exakta uppgifter om antalet muslimer. En islamkritisk sajt anger siffran till 250 000 för Sveriges del, men jag har i dagspress även stött på en så hög siffra som "nästan en halv miljon".

Beträffande EU och Europa varierar siffrorna än mer:

"Antalet muslimer inom EU 13 miljoner (The Economist), 15 miljoner (Svenska Dagbladet), 20 miljoner (Daniel Pipes i New York Sun), 20-25 miljoner inklusive Ryssland och Balkan (SR utrikesbakgrund), 25-30 miljoner inom EU (EU-kommissionens religionsexpert i Dagen), 40 miljoner (Jan Guillou i Aftonbladet), 44 miljoner inkl Öst- och Centraleuropa (CIA Factbook citerad i Wikipedia)."

Jihad i Malmö


Schweiziska folkpartiet kräver ett förbud mot minareter i Schweiz och enligt BBC stöds förslaget av 43 procent i en schweizisk opinionsundersökning.
SvD

Partiets kampanj för att utvisa kriminella utlänningar har hittills gett 170 000 signaturer.
Swiss Info

Tonen hårdnar i hela EU. Inte bara i Schweiz utan i Tyskland, Österrike och Holland väcker planer på moskébyggen starka protester, som förutsägbart nog gynnar både moderata och extrema nationalistpartier. Det är bara att beklaga att polariseringen av Europa ökar. Utan den måttlösa invandringen, så hade integrationen gått bättre. Polariseringen i Europa orsakar säkert sorg och oro bland skötsamma och bra invandrare och deras infödda europeiska vänner. Var skall det sluta?

Är det inte märkligt att det alltid är muslimerna som det är problem med, säger jag till min fru när vi ser på debattprogrammet Argument om barnäktenskap.

SvT

"Undersökningarna Verlockender Fundamentalismus genomförd av de tyska forskarna W. Heitmeyer och J. Muller, 1997 och en annan genomförd av det BBC-programmet Public eye, 1989, beträffande attityderna bland de muslimer som är bosatta i Europa, gav båda ett oroväckande utfall.

Undersökningarna visade bland annat att 65% av de tillfrågade europeiska muslimerna ansåg att det muslimska lagsystemet, Sharia, var överordnat värdlandets, 37,5% sade sig vara beredda att tillgripa fysiskt våld för att försvara islam, 30% ansåg att författaren Salman Russhdie skulle avrättas för att ha smädat islam och 23,2% ansåg att alla som motsätter sig islam skall dödas.

Det finns ingenting som talar för att attityderna hos dagens svenska muslimer skulle se annorlunda ut."

Basio
SvD

5 Kommentarer:

Knute sa...

I Schweiz - Europas enda verkliga demokrati - har befolkningen ett ord att skulle ha sagt:
Kan man i alplandet samla 100.000 underskrifter för en sak, skall det hållas folkomröstning.

På grund av den vårdslösa immigrationspolitiken och därtill hörande exploderande våldskriminaliteen är det nu förslag om att vanekriminella familjer skall kunna fråntas sina medborgarskap och utvisas till det land de kom ifrån. Något liknande har här hemma föreslagits av Dansk Folkeparti och har - per reflex - utlöst den sedvanliga förargelsen hos alla De Goda™.

http://spydet.blogspot.com/

Grue sa...

Bra inlägg. SVP har över 27 % i opinionsmätningarna. Ska bli intressant att se vad resultatet blir och vad svensk media säger.

Kolla gärna in den här tråden om invandringskritik i Europa:

http://exilen.eu/showthread.php?tid=1127&pid=16367#pid16367

Såg också Argument och blev riktigt förbannad, särskilt på svinpälsen Kielan. Den fd muslimska kvinnan var dock bra men svenskarna var fega och bara ignorerade henne - arrogant! Bra att hon sa det där om att Muhammed var gift med en nioåring, etc.

Jean Moulin sa...

Instämmer. Mycket bra att dra upp den där pedofil-aspekten igen, som ju ledde till fatwa mot Runar, när han påtalade den.

Knute sa...

I Schweiz går 80 procent av socialhjälpen till utlänningar.

http://www.weltwoche.ch/artikel/?AssetID=16224&CategoryID=66

Der Mensch ist seit 35 000 Jahren Jäger und Sammler. Er nimmt alles mit, was man ihm fahrlässigerweise oder mit den besten Absichten hinstellt.

Anonym sa...

Schweiz är ett föregångsland. Det är vårt eget ansvar att se till att driva utvecklingen åt samma håll i Sverige.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.