31 oktober 2007

Misshandel korrekt enligt Arbetsmiljöverket

Utanför Gästgivaren i Eslöv blev en 33-årig man angripen och svårt misshandlad av ett femtontal ungdomar. Krögaren och en kollega grep in. De ställde sig i vägen för ungdomarna och lyckade släpa in 33-åringen i restaurangen och låsa dörren.

33-åringen fick så allvarliga skador att han miste synen på ena ögat. Även krögaren och hans kollega fick ta emot en hel del slag.

Ungdomarna skingrades, men kom snart tillbaka. En av dem tog upp en gatsten och började slå mot ett fönster. Andra sprang runt och försökt öppna nödutgångarna och sparka upp dörren till varuintaget.

Innan något mer hann hända dök polisen upp och sex av männen greps och anhölls misstänkta för grov misshandel.

Krögaren skulle inte ingripit, menar man på Arbetsmiljöverket. Istället skulle han ha agerat enligt de instruktioner som gäller för de anställda på krogen, nämligen att iaktta vad som händer och ringa polisen.

"I ett land där vi, tragiskt nog, måste debattera om vi skall lagstifta om civilkurage så kommer arbetsmiljöverket med sådant här uttalande. Det visar bara vilken verklighetsfrånvänd tillvaro som regelsättarna på myndigheterna lever i och då ställer man sig onekligen frågan: behöver vi verkligen så många pappersvändare som sätter konstiga regler som inte fungerar i verkligheten?" Lillatorgcentern

"Krögare ingrep vid kulturberikelse" hade varit en passande titel till det här inlägget. Men så får man inte säga för då är åsiktspolisen genast framme:

"Även i det här forumet bedriver sverigedemokraterna hets mot folkgrupp eller som de kallar det är invandringskritiska. Överallt hetsar de bara mot invandrare istället för att diskutera sakfrågorna. De gör sig omöjliga med sin besatthet att allt är invandrarnas fel. Här handlar det om Arbetsmiljöverket men sverigedemokraterna pratar bara om invandrare. Hur insnöade kan de bli?" Kommentar till Sydsvenskans artikel om händelsen.

Politiskt korrekt misshandel?

Det sker många rån av värdetransporter i Sverige. Arbetsmiljöverket kommer med jämna mellanrum med påbud till transportbolagen att skärpa säkerheten. Men rånen fortsätter. Gör den här myndigheten någon nytta egentligen?

3 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Något för TV4:s Nollrasism?

Om krögaren varit invandrare och "ungdomarna" svenska skinheads, hade vi inte talat om hatbrott då?

Men så fort en svensk blir misshandlad av invandrare. . . på modern orwellska "ungdomar", så är det inte hatbrott.

Diskriminering av svenskar, som Merit Wager kallat det.

LMA sa...

Jean Molin,

bara för att man är "invandrare" (jag tolkar ditt inlägg som att du menar svenskar med visst utländskt ursprung..?) avskyr man nödvändigtvis inte alla "svenskar". Det är visserligen fullt möjligt, men inte lika sannolikt som att ett gäng skinheads ger sig på en krögare med utländsk bakgrund baserat på deras hatkänslor mot invandrare. I det senare fallet finns det åtminstone goda skäl att utreda om hat har legat bakom brottet.

Kanske vore ditt inlägg något för TV4:s Nollrasism?

Jean Moulin sa...

Men snälla rara med socker på:
"Jag tolkar ditt inlägg som att du menar svenskar med visst utländskt ursprung."

Man är inte svensk om man är född utomlands (såvida man inte har svenska föräldrar) eller har svenskt medborgarskap. Svensk är något betydligt mer. Fråga invandrare vad de menar med svensk/svenne?

Invandrarkillar rånar nästan bara svenska killar och kallar det krig mot svenskarna.

DN

Den här utlänningen som knivskar kvinnor för att han hatar svenskor.

Aftonbladet

Tror du att dessa fall hamnar i statistiken över hatbrott?

Magnus Karaveli har gett flera exempel på svenskhat bland invandrare.

Svensk Tidskrift

Gruppvåldtäkt som initiationsrit. Vad tror du det handlar om?
»Gängvåldtäkt är ett mandomsprov«, lyder t.ex. rubriken på Eskil Fagerströms artikel i Expressen den 9 augusti apropå de extremt unga förövarna bakom våldtäkterna och sexövergreppen i Malmö, sommaren 2001. »Våldtäkten är den yttersta förlängningen av ett system där kvinnor systematiskt underordnas«, skriver Fagerström vidare. Allt fler börjar tala klartext."

Ordfront

Vilka tror du blir mest gruppvåldtagna? Svenska tjejer eller invandrartjejer? Vilka tror du begår flest gruppvåldtäkter? Svenska killar eller invandrarkillar?
Enligt uppgift i Svenska Dagbladet 1998 eller -99: Av 24 domar för gruppvåldtäkt så drabbade 21 utländska killar/män.

Enligt en undersökning av Ann-Christine Hjelm så gällde 85 procent av alla våldtäktsdomar som prövades i Svea Hovrätt män med utländsk härkomst. Statistik från Norge bekräftar bilden. Vad tror du det beror på?

DN

Är du feminist? Varför bryr du dig i så fall inte om sambandet våldtäkter och invandring?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.