14 oktober 2007

När demokratin står i vägen för vänstervridna journalisterDet var med en viss förväntan jag i SvD läste ”Blott Sverige svenska journalister har” av Göran Skytte. Nu tar han väl chansen och avslöjar den politiska korrektheten, tänkte jag.

Om han gjorde det måste man vara bra på att läsa mellan raderna. Okej, han deklarerade att statligt stöd till arbetslösa inte är ett nödvändigt kännetecken för demokrati. Vilket ju är en modig åsikt i ett Sverige där journalisterna har tagits som gisslan av socialdemokraterna. Eller om det är tvärtom.

Men inte ett ord om att journalisterna matar oss med sånt de vill att vi ska veta, i stället för att skriva om det som verkligen händer.

Jag kommer att tänka på en konferens i Oslo tidigare i år med 100 redaktörer och journalister från hela världen.

På konferensen uppmanades medierna att gå in för ett multikulturellt samhälle. Det uttrycktes bekymmer över att demokratiska processer kan föra invandringsrestriktiva partier till makten, liksom bekymmer över att det kan bli svårt att genomföra lika representation och synliggöring av alla grupper om man inte kan styra statskanalerna.

Det sades också att det är en farlig utveckling om intellektuella och akademiker i Väst menar att vissa kulturer eller religioner är bättre än andra.

Sen återvände journalisterna från konferensen med nya tricks, så var beredd på fler lögner och vinklingar i tidningar och TV. Till exempel lär vi nog få vänta länge på att de slutar dölja brottslingars etnicitet.

SvD , Norge Idag

1 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Mångkulturalismen är den nya kommunismen. För att parafrasera Alain Finkielkraut. (Byt ut mångkulturalismen mot antirasismen så blir det ett citat.)

“. . . I think that the lofty idea of `the war on racism’ is gradually turning into a hideously false ideology. And this anti-racism will be for the 21st century what communism was for the 20th century. A source of violence.”

Gallia Watch

En annan ögonöppnare är Karl-Olov Arnstbergs "Svenskar och Zigenare".

I den beskrivs hur på 60-talet de alltmer kommunistiska journalisterna såg det som sitt ansvar att inte skriva om sådant som spädde på fördomar mot romer utan istället ta parti för dem med reportage om socialt utanförskap.

Läs mer här

Men låna eller köp boken. Jag fjärrlånade från Stockholms stadsbibliotek, om jag inte missminner mig.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.