18 oktober 2007

Nytt från Iran


Emadeddin Baghi är den mest kände aktivisten i Iran när det gäller kampen mot mänskliga rättigheter. Han fängslades redan år 2000 för religionsförnekelse och statsfientlighet och tillbringade tre år i fängelse.
Nu har han fängslats igen, denna gång därför att han opponerar sig emot dödsstraff. Iran har som vi alla vet ingen yttrandefrihet och Baghi är förd till "okänd ort".

Vlademir Putin besöker Iran trots att det skvallras om en iransk plot att döda honom.
Ryktet (startat av Putin själv?) påstår att man planerar att använda sig av en självmordsbombare. Kan man inte komma på något mera originellt som tex. radioaktivitet, det ligger liksom mer i linje med Putins smak.

Putin har varnat USA och andra nationer att inte försöka tvinga Iran att avstå från sitt kärnkraftprogarm och insisterar på att en fredlig dialog är det bästa sättet att hantera situationen.
Det är naturligtvis Russia som levererar all utrustning så Putin passade också på att påminna om betalning.
Eftersom Putin snart har suttit sina två perioder som president lägger han nu grundarbetet för att fortsätta som premiärminister.

Hillary Clinton, som just nu har åsikter om allt här i världen även om de nu går stick i stäv med vad hon sagt tidigare, säger att hon skulle ta upp förhandlingar med Iran om alla de frågor som är kontroversiella.
Därefter säger hon att USA kommer att vidta åtgärder om Tehran saboterar världens oljedistribution.
Tänker hon starta ett krig om olja?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.