29 oktober 2007

Oljeshejker och städfirmorSåg ett upprörande TV-program om araber som anställer svarta killar som inte kan få annat jobb. Slavlöner, vinsten skickas utomlands, en miljon kronor per månad som inte redovisas.

Samma bolag städar 40 McDonaldsrestauranger i Sverige. Hur får de jobben? De erbjuder att städa en restaurang för ca 40 000 kr i månaden vilket inget annat städbolag kan. Bolaget har redan en dom på sig från Tingsrätten, men har lärt sig att utnyttja våra lagar och byter bara namn.

Våra lagar baseras på ärlighet, men dessa städfirmor har ingen solidaritet med vårt samhälle och ingen medkänsla med sina afrikanska anställda. Det är avslöjande att inga araber är anställda som städare.

Deras religion säger att man ska vara hjälpsam mot varandra, och att man ska dela med sig till fattiga. Men det gäller bara dem själva, alla andra utnyttjar de grovt.

Svenska chefer vill inte använda otillåtna och omoraliska metoder, vilket det är att låta en människa arbeta sju dagar i veckan. En vältalig svensk som kan sina rättigheter skulle inte gå med på det. Invandrare som chefer för invandrare är en annan sak, vilket utnyttjas av svenska företag, hamburgerkedjorna till exempel.

Bland invandrare finns rangordningar där olika grupper ser ner på varandra. Inte minst ser många muslimer ner på dem som är otrogna, det vill säga inte är muslimer. Inom muslimerna finns också rangordning, de välutbildade ser ner på outbildade nomader som är analfabeter. Arabers rasism mot afrikaner är välkänd, slaveri och slavhandel är sanktionerad i koranen. Somaliska invandrare trakasseras av arabiska på många håll i Europa. I Dubai och andra arabiska oljestater utförs allt arbete av asiater från till exempel Indonesien.

Kom att tänka på Sveriges rikaste man, oljeschejken Mohammed Al-Amoudi, ägare till Preem, men honom får jag skriva om en annan gång.

Bilderna är från Dubai.

Nattstädarna som sliter för slavlöner ; Förundersökning mot städfirma ; Utvisade på grund av strejk

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Oj, vad mycket goja på en gång. Araber är onda och svenskar är goda. Du borde verkligen försöka vara lite nyanserad.

Knute sa...

Chefer på svenska företag och myndigheter låter invandrare vara chefer över andra invandrare för att själva undgå att bli anklagade för att använda otillåtna och omoraliska metoder. Med andra ord är inte alla svenskar goda.

Om jag som tidningarna undvikit att använda ordet arabisk om städfirmornas ägare, hade jag varit mer nyanserad då?

Anonym sa...

fattar inte hur kan skattemyndigheten acceptera en sådan utgiftspost, 40.000 om året för att städa en hel restaurang,
med tusentals gäster varje dag,

sen borde man sätta press på mc donald, de som driver sin restaurang på det sättet borde bli av med licensen

Anonym sa...

Jag antar att våra välavlönade fackpampar är fullt sysselsatta med att jaga skiten ur ägare till små salladsbarer.
I den svarta städbranchen lyser de med sin frånvaro. Att jaga slavdrivare med invandrarbakgrund är ju rasism, enligt vänstermobben.

Knute sa...

Muslimska bloggaren Helen Latifibr/>
Ifølge Århus Stiftstidende er det ikke sjovt at være ældre somalisk mand i Gellerupparken. I den seneste tid har unge arabiske drenge spyttet, råbt og slået aldrende somaliere i ghettoen.

Anonym sa...

ursäckta vi skulle inte vara något utan arabet och afrikaner nästan. du ska veta att det är därifrån vi får bensin och mat de är de som är fattig som odlar för att du ska bli mätt. man ska säga tack. föresten det du skrev om muslimer är inte saqnt alla mina kompisar är inte så och det du står i korannen är inte sant. det är fan vi som inte kan säga tack. du tror att svenskar är pass smarta. vi är inte det. vilka språk kan du? svenska och engelska eller. t.ex i maroco de lär sig spanska,arabiska,marocanska, franska och italienska och många av de kan mer. det är vi som utnyttjar de. gulden kommer från de.vita pärlorna som är i havet. och mycket kommer från indien. och kvinnorna du ser bär slöja, har valt det själv. du borde ta och tänka efter. du tror ju på rasiosm verkar det. men du är nu det själv. tänk.....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.