23 oktober 2007

Om du kliar mig på ryggen.....


På grund av Nancy Pelosis manöver tidigare gällande röstningen om att den turkiska förföljelsen av armenier ska kallas folkmord, som jag beskrivit som politiskt
utnyttjande av en tragedi, kan Turkiet nu sätta press på USA i sina ansträngningar att stoppa det kurdiska PKK.

Den
turkiske Prime Minister Recep Tayyip Erdogan uttrycker det tydligt:

"Om ett grannland tillhandahåller en tillflyktsort för terrorister har vi all rätt under nationell lag och vi kommer att använda oss av den rätten och vi behöver inte be om tillstånd av någon"
"Men militära aktioner kan undvikas om USA och Irak enas om att driva ut PKK, stänga deras läger och lämna över deras ledare."

Med andra ord: "Betala oss om vi ska förbli på er sida."

Samma tongångar kan höras från Polens ledare för partiet Civic Platform, Donald Tusk.
Han fick sin valseger genom att lova att ta hem 900 polska soldater som nu befinner sig i Irak och har också givit ett halvt löfte om att ta hem 1200 soldater från Afghanistan.

Kommer ni ihåg det senaste politiska bråket om att USA vill bygga ett luftvärnsförsvar mot missiler i östra Europa?
En av de nationer som lovade hjälpa USA att förverkliga dessa planer var Polen och luftvärnet skulle skydda vid en eventuell attack från Iran. Nu vill Tusk ha mer godsaker innan han tillåter USA att bygga en försvarsbas
.

SvD , SvD , SvD

1 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Pat Buchanan ger en intressant bakgrund:
World Net Daily

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.