22 oktober 2007

Parallell trafikpolitik och invandringspolitik
Ulla von Essen: "För första gången har vi i Sverige fått ett populistiskt och främlingsfientligt kommunalpolitiskt program, som bygger på premissen att kommunernas alla problem är invandrarnas skuld."

DN

Men är detta sant? Ger Sd invandrarna skulden och inte invandringen skulden, för att inte tala om invandringspolitiken skulden?
Jag jämställer ofta invandringspolitik med trafikpolitik, för det är belysande.

Dålig trafikpolitik leder till för mycket bilar i förhållande till tillgång på vägar.

Dålig invandringspolitik leder till för stor invandring i förhållande till ekonomiska resurser, vilket leder till integrationsproblem
.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Dersom man vil udrydde alverdens fattigdom, beskyldes man jo heller ikke for at ville udrydde alverdens fattige.

Anonym sa...

Bra liknelse. Man skyller ju knappast trafikproblemen på trafikanterna, utan på politikerna. Samma sak med invandringen.

Ska läggas på minnet.

Jean Moulin sa...

Ja, det är sådana paralleller vi måste sprida för att avdramatisera invandringsfrågan.

En annan liknelse är den mellan samhällskropp och människokropp.

En människa som äter måttlig mår bra, men om hon äter för mycket får kroppen problem med att smälta och tillgodogöra sig matmängden.

Samma sak med samhällskroppen om man tillför den en större mängd invandrare än vad den förmår att
integrera.

Och detta gäller i synnerhet invandrare som inte omedelbart kan integrera och försörja sig själva utan måste ha samhällets hjälp med den saken.

Knute sa...

Thoralf Alfsson skriver:

SVERIGE SKALL BLI EUROPAMÄSTARE I INVANDRING

Integrationsminister Tobias Billström har fått spelet när han vill göra Sverige till Europamästare i arbetskraftinvandring, enligt P1 ekot.

De "nya moderaterna" går från oklarhet till rena vansinnespolitiken.

Vem som helst skall ha rätt att komma till Sverige under 3 månader och söka jobb.
Jag tror att många av dessa kommer att utnyttja tiden till att framförallt jobba svart under dessa månader men det kommer säkert också finnas grupper som kommer sätta i system att begå brott eller trafficking och allt vad som kan följa i dess spår.

Förslaget innebär också att människor som fått avslag på sin asylansökan skall kunna stanna kvar i landet och söka jobb under 3 månader som arbetskraftsinvandrare.

Hur gör man för att avsätta denne naive integrationsminister?

För mig är det fullständigt en gåta hur moderaterna kan ha några väljare kvar. Det borde bli en riktig revolution på partiets stämma i Gävle denna vecka men det är väl som vanligt att alla är rädda om den hand som föder en och då tiger man och finner sig i alla de nya moderaternas tokigheter.

En moderat politiker i Kalmar sa häromdagen till mig att den moderata kompassen hade gått i spinn och att ingen längre vet åt vilket håll den pekar. Stackars moderater, hur länge kommer Reinfeldt få sitta kvar?

Partiet har ju chansen att välja ny partiledare om några dagar.

Många moderater har i det tysta visat sitt stöd för sd och jag är helt övertygad om att vi klommer att få ännu fler om utvecklingen av de nya moderaterna fortsätter. Snart har moderaterna mycket gemensamt med vänsterpartiet.

http://thoralfalfsson.webblogg.se

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.