11 oktober 2007

Är England vår framtid?

Evert Taube sjöng en gång "I frihetens land, i England".

Den landsflyktige 1700-talsfilosofen Voltaire prisade den engelska friheten.

Det skulle han antagligen inte göra idag. För brittiska politiker tycks fast beslutna att förgöra den engelska friheten.

Det började för ett par år sedan med ett lagförslag om att kriminalisera skämt om religion. Speciellt då om en mycket känslig religion.Det fick komikern
Rowan Atkinson
och skådespelaren Stephen Fry att engagera sig mot lagförslaget, som jag tror röstades ned. Vilket inte hindrar att dess anhängare kommer att göra nya försök. Om de inte redan gjort det.

Jag har redan skrivit om gripandet av fjortonåriga skolflickan
Codie Stott och den med järnrör misshandlade Jake Stedman som riskerar åtal för "hate speech" (hets mot folkgrupp).

Men detta är inte de enda exemplen. Jag vill fästa er uppmärksamhet på ett par till.

Jag börjar med journalisten och landsbygdsaktivisten Robin Page, som greps av polisen för vägran att inställa sig till ett förhör angående en anmälan om rasistiska yttranden i samband med en demonstration.

Daily TelegraphHans brott var att ha sagt, att landsbygdens befolkning borde tillerkännas samma minoritetsstatus som färgade och homosexuella.

En åsikt som även prins Charles uttryckt i ett privat brev, vars innehåll läckte ut i pressen: "Bönder behandlas sämre än svarta och homosexuella."

Daily Telegraph

Mitt andra exempel är ett äldre kristet par, Joe och Helen Roberts, som klagade på att skattepengar användes för att finansiera spridandet av homosexuell propaganda.

BBCKommunstyrelsen i grevskapet Wyre gjorde då en polisanmälan. Konstaplar förhörde paret i mer än en timme.

I slutändan har paret dels fått en ursäkt från polisen, dels ett skadestånd på 10 000 pund, som det skänkt till välgörande ändamål.

BBC

Varför är just yttrandefriheten så hårt angripen i England? Kämpar inte Storbritannien för irakiernas demokrati?

Naturligtvis rör det sig dels om en övernitisk poliskår, som tidigare fått
kritik för institutionell rasism, dels - från politikernas sida -kanske om
skrämseltaktik
, för att få människor att idka självcensur och inte våga kritisera den underbara mångkulturen eller massinvandringen.
POST SCRIPTUM: Fann det här på nätet, kanske det är det tal som Page arresterades för. Se näst sista stycket! Är det rimligt att ett sådant ordval skall vara kriminellt?

Rally Speech by Robin Page

4 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Blair gav inte upp i första taget.
BBC

Jean Moulin sa...

En trolig förklaring till försöken att förbjuda skämt om muslimer är att man är rädd för att det skall utlösa en massa våld från kränkta muslimer.
Men om det är fallet, varför inte stoppa all fortsatt muslimsk invandring och ekonomiskt locka de missanpassade att återvandra till sina ursprungsländer?

Knute sa...

Jag hade tänkt citera Oriana Fallaci om islams humorlöshet, vårt nöjesliv och kulturliv med mera är hotat, men så stötte jag på detta:

"The West reveals . . . a hatred of itself, which is strange and can only be considered pathological; the West . . . no longer loves itself; in its own history, it now sees only what is deplorable and destructive, while it is no longer able to perceive what is great and pure."

Joseph Ratzinger, påve Benedictus XVI

Knute sa...

Jag fattar inte att man i England kallar anhängare av islam för en ras, för det är ju vad den där lagen i praktiken gör. Eller?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.