08 oktober 2007

Sjukt


I England kommer nu påtryckningar från muslimska medicin-studerande att de inte vill lära sig något om sjukdomar som är relaterade till alkohol-konsumtion eller sjukdomar som sprids genom sexuella kontakter. Man vill inte heller behandla någon av motsatt kön. De hävdar att det är förbjudet i Koranen.

Hittills har lyckligtvis General Medical Council inte godkänt några undantag från regeln att alla läkare ska lära sig att behandla alla sorters sjukdomar, men man undrar hur länge det dröjer innan de faller till föga och gör undantag.

"Att ha förutfattade meningar om behandling av patienter på grund av deras kön eller anledningen till deras sjukdom går helt emot de grundläggande reglerna för etiskt medicinskt förfarande"

Om man tänker efter finner man att en del muslimer även går emot principen för grundläggande mänsklig anständighet, så varför skulle vi egentligen bli förvånade

En tänkbar situation:
En muslimsk tonårsflicka har blivit stenad eftersom hennes familj trodde att hon hade ett förhållande med en ung pojke.

Kommer en muslimsk läkare att behandla hennes skador?

3 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

The Times

The Times

En sak som jag länge undrat över: om en muslim inte får vidröra någon icke-släkting av motsatt kön, hur skall en muslimsk doktor eller tandläkare klara av att behandla patienter av motsatt kön?

gertrud sa...

"Man vill inte heller behandla någon av motsatt kön. De hävdar att det är förbjudet i Koranen."

Listigt! Då blir pensumet mycket kortare. Då faller alla kvinnosjukdomar bort för den manliga studerande!

Knute sa...

Att tolerera intoleransen är fegt!
Cheer up!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.