23 oktober 2007

Stoppa asylmissbruket!
"2006 sökte 24322 personer asyl i Sverige. Över 90 procent saknar pass och identitets-handlingar eller uppvisar falska handlingar, enligt Migrationsverket. Ofta handlar det om personer som vet att de inte har rätt att stanna och genom att inte uppge sin rätta identitet tar processen så lång tid att myndigheten till slut ger upp."

Läs resten här

"Förra året minskade antalet personer som söker asyl i EU med 15 procent. Samtidigt ökade antalet asylsökande i Sverige med 40 procent. Hittills i år är ökningen i Sverige 84 procent."

Realtid

"Ska vi strunta i utlänningslagen och internationella överenskommelser?
Vad vill de företrädare för olika humanitära organisationer som skrev en artikel med rubriken 'Ni stänger dörren för flyktingar' den 25 september? Att Sverige inte ska följa den utlänningslag som bestämts av riksdag och regering? Att Sverige inte heller ska följa de så kallade Dublinregler som vi förbundit oss att följa? Att Sverige ska uppgradera FNs rekommendationer till 'lag'?"

Läs resten här


"Nästan alla som söker asyl i Sverige saknar passhandlingar. Ibland beror det på att de inte kan få några, men ofta handlar det om personer som vet att de inte har rätt att stanna och därför gör sig av med sina handlingar. Detta måste Sverige komma till rätta med. Asylrätten urholkas när det kommer alltför många människor hit som ordnar en sorts egen anhöriginvandring, för att få sjukvård eller för att de har bekanta här som berättat att det är bra att leva i Sverige. Det skriver i dag Medborgarnas flyktingombudsman MERIT WAGER."

Läs resten här

"Tyvärr fungerar den svenska asylprocessen inte tillfredsställande. Till exempel råder en märklig slapphänthet när det gäller de på senare tid hitkomna människorna, främst från norra Irak (men även andra), som getts tillfälliga tillstånd i Sverige. Trots att de hävdar att de behöver skydd och att de omöjligt kan återvända till sitt hemland, reser ändå hälften av dem (enligt uppgift från en person som säger sig ha bevis för att det är så) dit med direktflyg från Stockholm och Köpenhamn och tillbaka på 'semester' i månader."

Läs resten här

SvD

4 Kommentarer:

Anonym sa...

"enligt uppgift från en person som säger sig ha bevis för att det är så"

Dina källor är verkligen imponerande.

Jean Moulin sa...

Kommentera de övriga 4 citaten också! De stödjer det första eller hur?

Knute sa...

Frankrike har infört DNA-test och språktest. Det skulle Sverige också behöva.

Anonym sa...

Det är på tiden att information och debatt om asylpolitiken och kostnader för invandring intensiferas. Svenska folket har rätt att veta vad ett årligt mottagande av 30-80000 flyktingar innebär för belastning på det svenska samhället. Vad kostar detta i realiteten? 100 miljarder eller mer?
Hur många tar Norge, Danmark och Finland in?
Detta smusslande med invandringen är skrämmande!
Vi har 30000 svenska ungdomar som vill flytta hemifrån och få jobb varje år. Det kan omöjligen dessutom finnas bostäder och jobb till 30000 invandrare årligen.

L-O - ej rasist- bara realist.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.