12 oktober 2007

Sverigedemokraternas nyckelroll: att formulera en realistisk invandringspolitikIdag demonstrerar unga svenskar mot gatuvåld. Den skarpsinnige Snaphanen skriver:

"När våldet blir outhärdligt vad gör Sverige då? Jo, de samlar krispsykologer, gråter ut på TV, går i fackeltåg och tänder ljus, som var det i en katolsk kyrka. Så reagerar ett barn, inte ett samhälle som vill överleva. Då ondska officiellt inte finns, men bara är ett olyckligt facit för oturliga, sociala omständigheter, är det självfallet ingen som klart ser, vad som har hänt med landet: godheten har gått amok, den har blivit sin egen karikatyr: renodlad ondska.

Sverige har användning av mod, vilja och krafter, inte tårar och kollektiv känslosamhet.

Initiativet “Bevara oss från gatuvåldet” lyser inte precis av kamp- och överlevnadsvilja, men vad kan man egentligen vänta sig i en befolkning, där inte ens tip-oldeföräldrarna har någon erfarenhet av kamp och konflikt? Det är en erfarenhet de tillvandrade har långt mer närvarande, och därför behövs det rätt få av dem för att terrorisera ett helt land."

SvD , SvDVad innebär en realistisk invandringspolitik? Att inrikta sig på att skaffa arbetskraft som är till nytta för landet.

Debatten om invandring av arbetskraft har inte kommit långt bland de sju riksdagspartierna. Eftersom de är ideologiskt omtöcknade är det Sverigedemokraterna som har nyckelrollen att formulera invandringspolitiken.

Om invandringen ska vara till någon nytta för vårt framtida välstånd, ska den mest bestå av ensamstående och välkvalificerade i 30-40 årsåldern.

Ralf Pittelkow skriver i Jyllands-Posten:

"Familjer som flyttar hit medför betydliga offentliga utgifter, och där är vinsten begränsad.

Folk med små kvalifikationer från mindre utvecklade länder är en förlustaffär."

En förlustaffär inte bara i kronor och ören. Det går inte längre att bortförklara kriminaliteten. Rättsväsende och polis måste förstärkas och bli effektivare och följa både lagens bokstav och anda.

Invandrare utan asylskäl borde inte få stanna i landet. Enligt Migrationsverket kan de oftast inte ens styrka sin identitet! Att ha gjort sig av med passet borde innebära utvisning, nu är det tvärtom en garanti för att få stanna. Absurt. Inför direktavvisning vid gränserna. Att ha barn ska inte ge automatiskt uppehållstillstånd. Ta bort möjligheten att överklaga avslag på asylansökan, som har medfört att Sverige i praktiken har fri invandring. Byt ut den egendomlige justitiekanslern, som bestämt att asylsökande som fått avslag inte kan avvisas. Och så vidare.

Egentligen inga uppseendeväckande åtgärder. På Erlanders tid hade det varit självklarheter.Ännu en kommentar om "demonstrationen mot våldet". Gustafsson i Säffle:

Man kan lika gärna låta dessa demonstrera för en rimligt repressiv straffrätt eller för en restriktiv flyktingpolitik i Sverige. Det är lika meningslöst.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Ärligt talat vill jag inte ha nån invandring alls, iaf inte från mindre utvecklade länder. Polacker o dyl är OK men folk från Mellanöstern och Afrika: nej tack. Även om det skulle leda till bättre ekonomi (vilket jag betvivlar) bör den stoppas av kulturella skäl.

Det är vad jag tycker att Sd borde arbeta för.

Knute sa...

Så till något annat. Angantyr skriver "Varför är man nästan inte överraskad?" angående en pojke som blev våldtagen av fyra flickor:

En 17-årig pojke i Söderåkra söder om Kalmar överfölls och våldtogs av fyra jämnåriga flickor på måndagen, enligt en polisanmälan. Enligt pojkens mamma är det inte första gången pojken har trakasserats. Han ska ha mobbats psykiskt via ungdomssajten Lunarstorm och även utsatts för fysisk mobbning. Kvällsposten

Jean Moulin sa...

Sd borde trycka på att låginkomsttagare betalar mindre i skatt än vad de får tillbaka i form av subventionerad kollektivtrafik och sjukvård, avgiftsfri skola, dagis, barnbidrag, bostadsbidrag, etc.

Och eftersom de flesta invandrare är låginkomsttagare, så bidrar de mindre till den gemensamma kakan än vad de får igen av den.

Detta håller till en viss gräns men inte i längden. Går det tillräckligt långt havererar hela systemet.

Med andra ord har vi inte råd med den massiva asyl- och anhöriginvandringen från Mellanöstern, eftersom majoriteten av de invandrarna betalar mindre i skatt än vad de får igen av samhället.

Det håller alltså inte. Det är som att få fler munnar att mätta utan att ens inkomst ökat; man tvingas dra minska allas andel av den gemensamma kakan.

Om vi skall hjälpa och det finns säkert i en del fall skäl att göra det, så måste vi välja andra vägar att göra det på. Men det är en annan diskussion.

Knute sa...

20.000 irakier beräknas komma till Sverige i år. 95 procent får uppehållstillstånd. I slutet av juni hade 9.330 redan kommit.

Vid samma tidpunkt hade, enligt UNHCR, 449 irakier kommit till Danmark, 485 till Norge, ingen till Island och 92 till Finland. Av dem från Irak som i dag flyr till något EU-land kommer mer än hälften till Sverige.

Migrationsverkets projekt med en snabbfil för enkla Irakärenden kostar 50 miljoner kronor. 30 miljoner av dem kan täckas med sökt EU-bidrag, men inget beslut från EU finns ännu.

Det är frivilligt för den sökande att åka till Flen och låta sin ansökan snabbehandlas.

Källa: Migrationsverket

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=703820

"Hade irakierna varit lite mera fördelade över EU hade EU kanske haft större intresse av att göra något I IRAK - som att sätta upp soldater längs gränserna mot Syrien och Iran, där flödet av terrorister ställer till med oerhört mycket av förödelsen som irakierna flyr ifrån."

http://israelisverige.blogg.se/1191451002_vad_hnder_i_mellanste.html

magnus sa...

Har baera skummat inläggets första halva... (ska snart läsa alla inlägg senaste månaden här! :-)

Jag såg att Reinfeldt tände ett ljus mot våldet. Jag misstänker att det dels finns influenser från snällism i en kristen tradition och dels (kanske viktigare för politiken; i alla fall borgerlig) finns en tanke -- i liberal samt upplysningstradition -- att problem löser sig av sig självt, bara man har en liberaaal politik. Att lämna problemen att lösa sig självt, snarare än att analysera vad som händer.

Ungefär...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.