24 oktober 2007

Underhållning på iransk nivå

Nyligen uppmärksammades att det gått 40 år sedan en av Vänsterns stora martyrer, Ernesto "Che" Guevara, avled. Han dödades i Bolivia 1967 när han var i färd med att sprida kommunistpropaganda bland allmogen som inte uppskattade det utan förrådde honom till landets militär.
Den 8 oktober 1967 lade Che snabbt ned sina vapen när han ställdes inför en beväpnad fiende. "Skjut inte! snyftade han. " Jag är Che! Jag är värd mer levande än död"
Hans bolivianska tillfångatagare såg saken annorlunda.

För att fira den växande islamiska-vänster alliansen var två av Guevaras avkomma inbjudna att tala vid en konferens och fira tilldragelsen vid Tehrans Universitet i Iran. Kostnaderna täcktes av Hugo Chavez med oljedollar från amerikanska motorister som tankar Citgo.

Förbrödrande
leenden och lyckönskningar ägde rum medan man fördömde Amerikas "världsnedbrytande ambitioner". Men sedan avslöjade en av talarna, Hajj Saeed Qassemi som är samordnare för Föreningen för Frivilliga Självmords-Martyrer ( han förblir själv vid liv som en uppoffring för den goda sakens skull), att Che var en verkligt religiös man som trodde på Gud och hatade kommunismen och Sovjetunionen.

Che's dotter Aleida (se bild) undrade om inte någonting försvunnit vid översättningen.
"Min far nämnde aldrig Gud", sa hon till den bestörta samlingen. "Han mötte aldrig Gud".

Under det tumult som följde leddes Aleida och hennes bror snabbt därifrån och tillbaka till sitt hotell. Vid dagens slut hade de två Guevaras ignorerats fullständigt och den statskontrollerade pressen helt glömt bort dem.

Efter deras avresa fortsatte Qassemi att hävda att Fidel Castro, den (ateistiske) främste rådgivaren till Guevara också är en Guds man.
"Sovjetunionen är död. Vår Islamiska Republik har tagit över ledarskapet för de underkuvade. De som vill förgöra Amerika måste förstå verkligheten och inte vara slipade när det gäller ord."

Det blir inte mycket mer underhållande än så här. Tror dessa kretiner att resten av oss besitter
samma bottenlösa intelligens?


4 Kommentarer:

Anonym sa...

Storartad underhållning! Tragikomiskt.

Knute sa...

Wikipedia:
"Efter att Castro och revolutionärerna gripit makten utsågs Guevara till fängelseintendent på fängelset La Cabaña, och under sina fem månader där, 2 januari till 12 juni, 1959), hade han hand om avrättningarna av många människor, bland annat tidigare tjänstemän som arbetat för den tidigare regeringen. Enligt José Vilasuso, en medarbetare till Guevara på La Cabaña vid denna tid, var avrättningarna laglösa processer där ”faktan bedömndes utan någon hänsyn till vanliga juridiska principer” och att domsluten hade bestämts av Guevara redan i förväg."

Kurt Lundgren skriver:

"Detta avsnitt ur en längre artikel skriven av Humberto Fontoya år 2005 har jag översatt till svenska; den dediceras DN Kultur och Mikael Wiehe; den som berättar är exilkubanen Pierre San Martin. Nu börjar vi:

- En morgon hörde vi det hemska slamrande ljudet av ståldörrarna när de öppnades. Ches vakter kom in med 14-årig pojke i vår cell. Han ansikte var sönderslaget och blodigt.

-Vad har du gjort, frågade vi förskräckt?

- Jag försökte försvara min pappa, svarade pojken, men de skickade honom till en avrättningspluton.

Strax därpå återvände Ches vakter, den rostiga ståldörren öppnade och de slet pojken ur cellen. Vi rusade alla till cellens fönster varifrån man hade utsikt över avrättningsplatsen. Vi kunde helt enkelt inte tro att de skulle mörda ett barn.

- Sedan såg vi honom, han struttade omkring på den blodiga avrättningsplatsen med händerna på sina höfter, han skrek ut sina order - det var Che Guevara i egen hög person.

- Ner på knä, skrek Che Guevara till pojken.

- Mördare, mördare, ropade alla fångarna från fönstret.

- Pojken titta Che Guevara rakt i ansiktet till synes utan rädsla.

- Jag sa till dig, ner på knä, skrek Che Guevara igen.

Pojken tittade Che Guevara rakt i ansiktet och sade:

- Om du ska döda mig får du göra det när jag står upp, män dör inte på knä, de dör stående.

- Mördare, mördare skrek vi i desperation från cellen.

- Sedan såg vi hur Che Guevara tog sin pistol ur hölstret, han satte pipan i bakhuvudet på pojken och sköt.

- Nu vrålades det från alla cellerna, mördare, mördare, mördare.

- Che tittade då upp mot cellerna, riktade pistolen mot oss och tömde den. Flera av fångarna blev skadade.

Che hade haft en hård dag, han åkte till sitt enkla proletära hem, som var en av Kubas lyxigaste villor."

http://kurtlundgren.webblogg.se/1173764748_med_sin_pistol_skt_ch.html

Anonym sa...

HAHAHAHAHA!!! HUMOR!

hehehe. men man sätter skrattet i halsen lika snabbt när man kommer på att dylika galningar snart har en atombomb att vifta och all sannolikhet slänga i huvudet på OSS, DIG och MIG (europa, israel, USA).

Med tanke på Irak - Iran kriget och det totala föraktet för människoliv, sina egna och andras, till fördel för religiös fanatism, gör saken än mer beklämande.

Lösningen? BOMB IRAN! Vi kan hoppas på att Israel snart gör en upprepning av Syrien-attacken. Jag skulle vilja gå så långt som att säga att vi kommer kunna lita på våra vänner israelerna som INTE kommer fega ur. Trots allt, Israel har bara råd att förlora ETT krig. Så även om ett krigstrött USA inte räddar oss den här gången kommer vi kunna sätta vår tilit till "Lilla Satan".

Anonym sa...

Det spelar ju ingen roll om de två går i taktisk allians bara de är emot de imperialist jävlarna som har tagit över i Washington. Nu är också Ryssland och Kina förberedda för nästa desperata handlingen från en f.d. stormakt i klart nedgång. Risk för storkrig! men jag håller med er på en punkt: skit samma! Nu gäller friheten för mänskligheten eller undergång! Med dem kommer också de som stödjer dem att falla. Historien var inte alls slut!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.