14 oktober 2007

Utnyttjande av en tragedi

USAs Democrats med Nancy Pelosi i spetsen har absolut ingen skam i kroppen.

En kommitté har beslutat att dra fram händelser i Turkiet från Första världskriget och kalla det för folkmord. Det handlar om dödandet av Armenier och eftersom det utfördes av Ottoman Turkar är naturligtvis det nuvarande Turkiet upprörda.
Turkiet har gått så långt som till att kalla hem sin ambassadör i Washington för "rådgivning".

Genom detta politiska drag förargar man den enda samarbetspartner som USA har inom den muslimska världen. Turkiet är en enormt viktigt bas när det gäller att förse amerikanska trupper med förnödenheter i Irak.

70 procent av alla lufttransporter går via Turkiet och en tredjedel av allt bränsle som militären behöver fraktas den vägen.
Vatten och mat transporteras med lastbilar från Turkiet till de norra regionerna av Irak.

Trots detta valde Kongressen, som inte ens kan ta beslut om landets budget, att besluta om detta nu, nästan 100 år efter händelsen, därför att Nancy Pelosi har en stor armenisk grupp människor i sitt valdistrikt.

Pelosi stöder vare sig trupperna i Irak eller kriget mot terrorister utan tar detta hänsynslösa själviska steg enbart för att försäkra sig om röster.

* *
Uppdatering: SvD

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.